Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Perakende Yasası Çağrısı: TESK Genel Başkanı Palandöken'den Uyarılar

TESK Genel Başkanı Palandöken, Perakende Yasası'nın TBMM'nin ilk gündem maddesi olmasını istedi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 09:44
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 09:44

Perakende Yasası Çağrısı: TESK Genel Başkanı Palandöken'den Uyarılar

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den Perakende Yasası Çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, fiyatların düşmesi için acil bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, Perakende Yasası’nın yeni yasama döneminin ilk tartışma maddesi olması gerektiğini ifade etti.

Haksız Rekabet Sorunu ve Çözüm Önerileri

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, haksız rekabetin esnaf ve sanatkarlar üzerindeki olumsuz etkilerini dile getirerek, ülke genelinde bu sorunun ciddi boyutlara ulaştığını kaydetti. "Haksız rekabet ortamında fiyatları dengeleyen mahalle esnafı neredeyse yok olma noktasına geldi," diyen Palandöken, mevcudun yetersiz olduğunu belirtti.

Zincir Marketler ve Esnafa Destek

Zincir marketlerin haftada bir gün kapalı olmalarını ve açılış-kapanış saatlerinin belirli olmasını isteyen Palandöken, bunun için Perakende Yasası'nın gerekliliğini vurguladı. "Yasanın yokluğu, Hakkari'den İstanbul'a kadar esnafa aynı fiyatların dayatılmasına neden oluyor. Esnafımız, enflasyonla mücadelenin en önemli parçasıdır," dedi.

Meclis'e Çağrı

Son olarak, Meclisin tatile girmek üzere olduğunu belirten Palandöken, "Yeni süreç başladığında Perakende Yasası'nın gündem maddesi olmasını bekliyoruz," diyerek, anayasanın 173. maddesine de atıfta bulunarak esnafın korunması gerektiğini belirtti.