Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

PKK Kerkük'te Açık Faaliyet Gösteriyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, PKK'nın Kerkük'te sivil toplum adıyla faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 23:41
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 23:41

PKK Kerkük'te Açık Faaliyet Gösteriyor

PKK'nın Kerkük'teki Faaliyetleri

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük şehrinde terör örgütü PKK'nın açık faaliyet yürüttüğünü bildirdi. Turan, örgütün sivil toplum kuruluşu adı altında operasyonlar gerçekleştirdiğini vurguladı.

Artan Saldırılar ve Güvenlik Endişeleri

Turan, son bir ay içerisinde PKK'nın Türkmenlere yönelik saldırılarının artış gösterdiğini ifade ederek, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'den Kerkük'ün güvenlik meselelerine müdahale etmesini talep etti. Hükümetin acil adımlar atması gerektiğini belirtti.

Kerkük'teki Terör Faaliyetleri

Turan, devlet televizyonunda çalışan bir Türkmen gazetecinin evine yapılan silahlı baskını örnek göstererek, güvenlik güçlerinin bölgede yeterli koruma sağlamadığını bildirdi. "Kerkük'ün güvenliği Bağdat hükümeti tarafından yeniden gözden geçirilmeli" diyen Turan, bu güçlerin derhal kentten çıkarılmasını istedi.

Güvenlik Boşluğu ve Çağrılar

Turan, Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye bölgelerinde Peşmerge ve Irak askeri güçleri arasında ciddi bir güvenlik boşluğu olduğunu ve bu durumun DEAŞ ve PKK'nın etkinliğini artırdığını kaydetti. Irak hükümetine bu alanların kontrol altında tutulması çağrısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son...

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son bir ayda Kerkük'teki Türkmenlere yönelik saldırılarının arttığını belirterek, ​​​​​Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin "Kerkük'ün güvenlik dosyasına" müdahale etmesini istedi.