Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Prof. Dr. Barış Tan, Özyeğin Üniversitesi'nin Yeni Rektörü

Özyeğin Üniversitesi, yeni rektörü olarak Prof. Dr. Barış Tan'ı atadı. Tan, üniversitenin global etkisini artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:01
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 20:11

Prof. Dr. Barış Tan, Özyeğin Üniversitesi'nin Yeni Rektörü

Özyeğin Üniversitesi'nde Yeni Dönem

Özyeğin Üniversitesi, yeni rektörü olarak Prof. Dr. Barış Tan'ı atadı. Tan, görevi boyunca üniversitenin global etkisini artırmayı ve girişimci bir araştırma üniversitesi olarak tanınmayı hedeflediklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Barış Tan'ın Açıklamaları

Prof. Dr. Barış Tan, "Özyeğin Üniversitesi, kuruluşundan bu yana geleceğin sorumlu global vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefliyor. Yenilikçi eğitim yöntemlerimiz ve iş birliklerimiz ile bilimsel ve ekonomik etkimizi artırmaya odaklanıyoruz." dedi. Tan, mevcut çalışmalarını daha da ileriye taşıyacaklarını ve bütün paydaşlarla birlikte üretim yapacaklarını belirtti.

Kurucu Başkan'dan Destek

Özyeğin Üniversitesi kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Mustafa Özyeğin, "Bu üniversiteyi 15 yıl önce çağdaş bir üniversite anlayışı ile kurduk. Prof. Dr. Barış Tan'ın liderliğinde üniversitemizin başarılarının artacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Barış Tan'ın Eğitim Geçmişi

Prof. Dr. Barış Tan, Boğaziçi Üniversitesi'nden Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans, University of Florida’dan Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans, ayrıca Yöneylem Araştırması doktorası almıştır. 1994-2024 yıllarında Koç Üniversitesi'nde çeşitli akademik görevlerde bulunmuş ve birçok uluslararası ödül kazanmıştır.

Uluslararası Deneyim

Tan, Harvard University, MIT, University of Cambridge, University College London ve Politecnico di Milano gibi saygın kurumlarda misafir öğretim üyeliği yapmış ve çeşitli üniversitelerde danışmanlık görevinde bulunmaya devam etmektedir.

Özyeğin Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Barış Tan atandı.

Özyeğin Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Barış Tan atandı.