Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Konuştu

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri kapsamında dinleyicilere önemli bilgiler aktardı.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 23:08
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 23:08

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde Konuştu

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde geniş bir katılımla dinleyicilerle bir araya geldi. Etkinlik, Beyoğlu Belediyesi'nin tarihi binasında gerçekleştirildi.

Programın Detayları

Etkinlikte, Ortaylı'nın moderatörlüğünü Şebnem Yiğit üstlendiği "Türkiye'nin İlk Belediyesi: 6. Daire" konulu söyleşi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ortaylı, Beyoğlu'nun tarihi binası ve bu alanın kültürel mirası hakkında önemli bilgiler aktardı.

Beyoğlu'nu Tanıtan Açılış Konuşması

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beyoğlu’nun açık hava müzesi misali bir yapıda olduğunu vurgulayarak, "Beyoğlu'nda her meydanın bir hatırası, her binanın bir kimliği var. 1857'de kurulan Türkiye'nin ilk modern belediyesi bu binada hayat buldu." ifadelerini kullandı.

Eski Yapıların Önemi

Ortaylı, geçmişin mirasının korunmasının önemine dikkat çekerek, "Hala nostaljik, estetik taraflarımızı tatmin edebileceğimiz bir Beyoğlu'nda yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Tarihi Dairenin Hikayesi

6. Daire'nin kuruluşu hakkında bilgi veren Ortaylı, İstanbul’un hızlı büyümesi ve Kırım Savaşı'nın getirdiği zorlukların bu değişimde etkili olduğunu belirtti. "6. Daire, Paris’in en güzel semtine referansla adlandırılmıştır," dedi.

Beyoğlu'nun Kültürel Zenginliği

Beyoğlu'nun farklı kültürel kökenlere sahip olduğunu ifade eden Ortaylı, buranın mimarisiyle ilgili de çarpıcı bilgiler sundu. "Bu bölge, İtalyan ustalar tarafından inşa edildi. Beyoğlu Tüneli, Avrupa'nın ilk metrosudur ve korunması gereken ulusal bir değer," diyerek sözlerini sürdürdü.

Dinleyicilere Yanıtlar

Etkinliğin sonunda Ortaylı, katılımcıların sorularını yanıtlayarak onların merak ettiği konularda daha fazla bilgi verdi.

Etkinlikler Devam Ediyor

Beyoğlu Avrupa Miras Günleri, "Beyoğlu'nun Mirasını Yeniden Keşfe Çıkıyoruz" sloganıyla 16 Eylül'e kadar sürecek. Kapsamında, kültür merkezleri, kitabevleri, konsolosluklar, müzeler ve üniversitelerde 80'den fazla ücretsiz etkinlik düzenlenecek.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı (ortada), Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras...

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı (ortada), Beyoğlu Belediyesince düzenlenen Beyoğlu Avrupa Miras Günleri'nde dinleyicilerle bir araya geldi.