Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Prof. Dr. Özcan Erel'in Çankırı Karatekin Üniversitesi Ziyareti

TÜBA Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel, ÇAKÜ'yü ziyaret ederek inovasyon ve AR-GE çalışmalarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 16:11
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:11

Prof. Dr. Özcan Erel'in Çankırı Karatekin Üniversitesi Ziyareti

Prof. Dr. Özcan Erel, Çankırı Karatekin Üniversitesini Ziyaret Etti

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Özcan Erel, Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi'yi makamında ziyaret etti.

ÇAKÜ'nin Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Rektör Çiftçi ile gerçekleştirdiği görüşmede, Erel, ÇAKÜ’nün eğitim, öğretim, araştırma geliştirme, yenilikçilik, girişimcilik ve toplumsal katkı faaliyetleri hakkında bilgiler edindi.

İnovasyon ve AR-GE Vurgusu

Prof. Dr. Harun Çiftçi, burada yaptığı açıklamada, inovasyon, AR-GE ve yenilik ekosisteminde öncü üniversite olma yolunda kaydettikleri ilerlemeleri dile getirdi. Çiftçi, akademi, kamu, sanayi ve toplum iş birliği ile güçlü bir sinerji yaratarak, sektörlere nitelikli iş gücü desteği sunmayı ve öğrencilere istihdam imkanı sağladıklarını ifade etti.

Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi

Üniversite ve sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla kurulan ÇAKÜ Teknokent ve ÇAKÜ Teknoloji Transfer Ofisi ile ARGE faaliyetlerine destek verdiklerini belirten Çiftçi, ayrıca etkin ve sürdürülebilir bölgesel kalkınma projeleri geliştirdiklerini belirtti.

Derin Bilgi ve Katma Değer

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Erel, bir alanda özgün sonuçlara ulaşmanın, o alanda derin bilgi sahibi olmaktan geçtiğine dikkat çekti. Erel, her projenin Türkiye’ye katma değer sağlayacak şekilde hayata geçirilmesi ve yeni iş alanları açmasının önemini vurguladı.

ÇAKÜ'nün Başarılı Sonuçları

Prof. Dr. Özcan Erel, ÇAKÜ’nün insan ve bilgi odaklı misyonunun dikkat çekici olduğunu, araştırma geliştirme faaliyetlerinin her geçen gün takdirle karşılandığını belirtti. Ayrıca, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının raporlarında, ÇAKÜ’nün eğitim diplomasisi, temel bilimler ve sağlık alanlarındaki başarılı sonuçlarının farkındalık oluşturduğunu aktardı ve Rektör Çiftçi'yi tebrik etti.