Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Putin'den ABD'nin Almanya Planına Yanıt

Putin, ABD'nin Almanya'ya füze yerleştirmesi durumunda karşı önlemler alacaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 15:25
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 15:25

Putin'den ABD'nin Almanya Planına Yanıt

Putin'den ABD'nin Almanya'ya Füze Yerleştirmesiyle İlgili Açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerika Birleşik Devletleri'nin yüksek hassasiyetli füze sistemlerini Almanya'ya yerleştirmesi durumunda, Rusya'nın benzer önlemler alacağını bildirdi. Bu açıklama, Putin'in St. Petersburg’da gerçekleştirilen askeri deniz geçit töreninde gündeme geldi.

Deniz Geçit Töreninde Dikkat Çeken Noktalar

Putin, Rus Donanması’nın modernizasyonu ve yeni nesil askeri ekipmanlarla donatılması konularında bilgi verdi. Törende, Çin, Cezayir ve Hindistan deniz kuvvetlerine ait gemiler de yer aldı; toplamda 20 gemi, bir denizaltı ve 2,500'den fazla askerin katılımı dikkat çekti.

ABD'nin Füze Planları ve Rusya'nın Tepkisi

Putin, ABD yönetimi ve Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamalara atıfta bulunarak, "Gelecekte nükleer savaş başlıkları ile donatılabilecek bu tür füzelerin bölgemizdeki hedeflere uçuş süresi yaklaşık 10 dakika olacaktır" şeklinde konuştu. Bu bağlamda, Rusya'nın kendi savunma önlemlerini alacağını vurguladı.

Soğuk Savaş'ı Hatırlatan Gelişmeler

Putin, Amerika'nın Typhon füze sistemleri'ni Danimarka ve Filipinler'e yerleştirmesine değinerek, bunun Soğuk Savaş dönemini anımsattığını belirtti. Rus stratejik uçaklarının hava devriyeleri ile ilgili endişelerini dile getiren Putin, ABD'nin sınırlarına yakın bölgelerde gerçekleştirdiği askeri faaliyetlerin artırıldığını ifade etti.

Geleceğe Yönelik Önlemler

Putin, "Eğer ABD bu tür planları uygularsa, orta ve kısa menzilli saldırı silahlarının konuşlandırılması konusunda daha önce uygulanan tek taraflı moratoryumdan kendimizi serbest sayacağız" dedi. Ayrıca, mevcut gelişmelere dikkate alarak savunma sistemlerini güçlendireceklerinin altını çizdi.