Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Refah Belediyesi: İsrail'in Su Deposu Patlatması İnsanlık Suçudur

Refah Belediyesi, İsrail'in su deposunu havaya uçurmasını kınayarak uluslararası müdahale çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 13:43
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 13:43

Refah Belediyesi: İsrail'in Su Deposu Patlatması İnsanlık Suçudur

Refah Belediyesi'nin Açıklaması

Gazze Şeridi'nde yer alan Refah Belediyesi, İsrail ordusunun Tel Sultan Mahallesi'ndeki ana su deposunu patlayıcılarla yok etmesini şiddetle kınadı ve bunu bir insanlık suçu olarak nitelendirdi.

Belediye Başkanı Sufi'nin Yorumu

Refah Belediye Başkanı Ahmed es-Sufi, “İşgal askerlerinin Tel Sultan'daki su deposunu patlatması bir insanlık suçudur ve toplu cezalandırma politikasının bir devamıdır.” diyerek durumu değerlendirdi. Sufi, bu tür eylemlerin şehirdeki insani kriz ortamını daha da kötüleştireceğini vurguladı.

Uluslararası Toplumun Müdahale Çağrısı

Başkan Sufi, uluslararası kuruluşlara İsrail'in bu ve benzeri suçları durdurması için acil müdahale çağrısında bulundu.

Olayın Gerçekleri

Haaretz gazetesine göre, İsrail ordusu, Refah’taki su deposunu kendi askerlerinin patlattığını kabul etti ve olayla ilgili bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayın arkasında ordunun 401'inci Zırhlı Tugayı'na bağlı birliklerin olduğu ifade edildi.

Askerlerden Gelen Açıklamalar

İsrailli askerlerden birinin sosyal medyada, “Cumartesi günü münasebetiyle Tel Sultan Mahallesi su deposunun yerle bir edilmesi” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu aktarıldı. Soruşturmanın başlatılacağı bilgisi de basında yer almakta.

Gazze'deki Genel Durum

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılar sonucunda, en az 39 bin 363 Filistinli hayatını kaybetti. Bu sayı arasında 16 bin 172 çocuk ve 10 bin 798 kadın da bulunmaktadır. Ayrıca, yaklaşık 90 bin kişi yaralanmıştır. Enkaz altında hala binlerce insanın olduğu dile getirilmektedir. Sivil altyapı, hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınarak tahrip edilmektedir.