Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Refah Kentinde Su Kaynakları Yüzde 40 Azaldı

İsrail'in saldırıları sonucu Refah'taki su kaynakları büyük zarar gördü. Belediye Başkanı, durumu afet bölgesi olarak tanımladı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 22:35
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 22:35

Refah Kentinde Su Kaynakları Yüzde 40 Azaldı

İsrail, Refah Kentinin Su Kaynaklarını Tahrip Ediyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinin su kaynaklarının %40'ının yok olduğu bildirildi. Refah Belediye Başkanı Ahmed Sufi, İsrail ordusunun başlayan kara saldırılarının ardından kenti afet bölgesi ilan ettiklerini belirtti.

Altyapı ve Kamu Alanları Yok Ediliyor

Sufi, "İsrail saldırıları nedeniyle Refah kenti afet bölgesine dönüştü." şeklinde konuşarak, saldırıların binalardan, su ve kanalizasyon şebekelerine kadar kentin altyapısını sistematik olarak yok ettiğini ifade etti.

Saldırıların Etkisi ve Kaybedilen Su Kaynakları

İsrail'in hava saldırılarına devam ettiğini kaydeden Sufi, "İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana kent su kaynaklarının yaklaşık yüzde 40'ını kaybettik." dedi. Kentin güney bölgesi, tamamen yıkılmış durumdayken, Refah'ın merkezindeki kamu alanları da büyük zarar gördü.

İnsanlık Suçuna Dikkat Çekildi

Gazze Şeridi’nde büyük bir su krizinin yaşandığını belirten Sufi, "İsrail ordusunun Tel Sultan Mahallesi'ndeki su deposunu patlatması bir insanlık suçudur." diyerek, durumu kınadı ve uluslararası yardımlara acil ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Uluslararası Tepkiler ve Sonraki Gelişmeler

Haaretz gazetesine yansıyan haberlere göre, İsrail ordusu, Refah’taki su depo saldırısını kendi askerlerinin yaptığına dair bir soruşturma başlattı. Ancak bu olay, uluslararası tepkileri daha da artırdı. Öte yandan, 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda, on binlerce Filistinli hayatını kaybetmiş durumda.

Özellikle, hastaneleri, okulları hedef alan saldırılar sonucunda sivil altyapı büyük zarar görmekte ve halk zor günler geçirmektedir.