Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rize'de Yeni Yatırımlar ve Dönüşüm Projeleri Tanıtıldı

Bakan Kurum, Rize'de yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunarak 2025'te teslim edilmeyen konut kalmayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 16:05

Rize'de Yeni Yatırımlar ve Dönüşüm Projeleri Tanıtıldı

Rize’de Dönüşüm ve Yenileme Projeleri

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, 2025 yılı itibarıyla 11 ilde teslim edilmeyen konut, açılmayan iş yeri veya yuvasına kavuşmayan depremzede kalmayacağını belirtti.

Açılış Töreninde Duygulu Anlar

Kurum, "Sevdiğini Karadeniz gibi kucaklayan, çağrıldığında Fırtına Deresi gibi koşan Rize’de olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi. Ayder Yaylası Koruma Projesi ve diğer projelerin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan, "Rize'yi güzelleştirmek adına yaptığımız her çalışmadan gurur duyuyoruz" diye ekledi.

Yılsonuna Kadar 200 Bin Konut

2021 yılında yaşanan sel felaketine de atıfta bulunan Bakan Kurum, Rize'deki afetzede vatandaşlarla birlikte çalışarak yeni konutların inşa edildiğini vurguladı. "200 bin konutu tamamlayarak, depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz" dedi.

Rize'nin Çehresi Değişiyor

Kurum, Çarşı Meydan Projesi ile Rize'nin cazibe merkezi haline geldiğini belirtti. Ayrıca, İyidere ve Güneysu millet bahçeleri gibi projelerin vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Yeni Camii Proje Müjdesi

Rize sahiline yeni bir cami yapılacağını da müjdeleyen Bakan, "Bu projelerle birlikte Rize'nin geleceğini güvence altına alıyoruz" dedi.

Seferberlik Vurgusu

Kurum, "Şehirler güçlendiğinde mutsuz olanlara cevabımızı eserlerimizle vereceğiz. Türkiye Yüzyılı'nda önümüzde hiçbir güç duramayacak" şeklinde sözlerini tamamladı.