Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rize Valiliği'nden Şiddetli Yağış Uyarısı

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle su baskını ve toprak kayması risklerine karşı vatandaşları uyardı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 23:17
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 23:17

Rize Valiliği'nden Şiddetli Yağış Uyarısı

Rize'de Şiddetli Yağış Alarmı

Rize Valiliği, il genelinde meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle su baskını ve toprak kayması tehlikelerinin arttığını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, gerekli önlemlerin alındığı belirtildi.

Riskli Alanlarda Tahliye Çalışmaları

Ardeşen ilçesinde bulunan Hoşdere köyündeki bir konutta, yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir kişinin de bulunduğu 5 kişilik ailenin, AFAD, jandarma, JAK ve AKUT ekiplerinin koordinasyonuyla hızlı bir şekilde tahliye edildiği kaydedildi.

İl Genelinde Alınan Önlemler

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, Rize AFAD İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet ve diğer ilgili kuruluşlar olası risklere karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Açıklamada, son 24 saat içerisinde bazı bölgelerde metrekareye 100 milimetreyi aşan yağmur yağdığı ve yüksek kesimlerde kar yağışı görüldüğü ifade edildi.

Hasar Tespit Çalışmaları Başlatıldı

Başlatılan çalışmalarda, can kaybı yaşanmadan toplam 16 konutun riskli olduğu değerlendirildi ve tahliyeleri gerçekleştirildi. Açıklamada, "Meydana gelen tüm afetlere dair hasar tespit çalışmaları da başlatılmıştır." denildi.

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Eğimli ve yumuşak zeminlerdeki toprak kayması riski nedeniyle bu bölgelerde yaşayanların güvenli alanlara geçmeleri önerildi.

Toprak kayması ve çığ tehlikesi bulunan alanlarda ulaşım kısıtlamaları olabileceği, bu nedenle alternatif yolların tercih edilmesi gerektiği bildirildi. Acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi'nin kullanılabileceği ifade edilirken, Meteoroloji ve AFAD’ın yapacağı duyuruların düzenli olarak takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Rize Valiliği, yüksek kesimlerdeki kar yağışı ve tipi riskine karşı da vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin...

Rize Valiliği, şiddetli yağış nedeniyle bazı bölgelerde su baskını ve toprak kayma riskinin arttığını bildirdi. Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde su baskını riski altındaki bir konutta ikamet eden aralarında yaşlı ve yürümekte zorluk çeken bir vatandaşın da bulunduğu 5 kişilik aile, AFAD koordinasyonunda jandarma, JAK ve AKUT ekiplerince tahliye edildi.