Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

RTÜK, 'Sosis Partisi: Gıdatopya' Animasyonuna Ceza Kesti

RTÜK, 'Sosis Partisi: Gıdatopya' adlı animasyon için katalogdan çıkarma ve ceza verdi. Ahlaka aykırı bulundu.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 16:56
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:56

RTÜK, 'Sosis Partisi: Gıdatopya' Animasyonuna Ceza Kesti

RTÜK'ten 'Sosis Partisi: Gıdatopya' Kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Prime Video platformunda yayınlanan 'Sosis Partisi: Gıdatopya' adlı animasyona büyük bir ceza kesti. Kurul, bu yapımın toplumsal değerlerle ve ailevi ilkelere karşı olduğunu değerlendirdi.

Kararın Gerekçesi

RTÜK, haftalık toplantısında animasyonu inceleyerek, vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayeti dikkate aldı. Yapımın tanıtımında, "İnsan soyunu ortadan kaldırdıktan sonra, gıdalar kendi ütopyalarını yaratmaya girişir" ifadesinin yer aldığı belirtildi. Animasyondaki ahlak dışı ilişkilerin, tüm RTÜK üyelerinin tepkisini çektiği ifade edildi.

Ceza Uygulaması

Açıklamada, 'Amazon Turkey Video Dijital Yayıncılık Anonim Şirketi' adına yayın yapan platform için 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesindeki hükmün ihlal edildiği gerekçesiyle, katalogdan çıkarma ve en üst seviyeden idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Bu olay, dijital yayıncılık alanındaki içeriklerin denetimine dair önemli bir örnek teşkil ediyor. Gelen tepkiler, toplumun değerlerine saygının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.