Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Politikanın ve Sosyal Hayatın Bir Parçası

Ruh sağlığı, toplumsal olaylarla sıkı bir bağ içindedir. Uzmanlar, eğitimde psikolojik danışmanlığın önemini vurguluyor.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 20:28
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 20:28

Ruh Sağlığı: Bireysel Değil, Politikanın ve Sosyal Hayatın Bir Parçası

Ruh Sağlığı Toplumsal Bir Sorundur

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, ruh sağlığının bireysel bir mesele olmaktan öte, politik ve sosyal bir konu olduğunu belirtti.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün 1992'den bu yana kutlandığını hatırlatan Dr. Batık, bu günün ruh sağlığı bilincinin artırılması amacıyla önem taşıdığını ifade etti.

Toplumdaki Olayların Ruh Sağlığına Etkileri

"Toplumda yaşanan olayların ruh sağlığımıza etkisi büyük." diyen Batık, artan şiddet olayları ve toplumsal huzursuzlukların, ruh sağlığı alanındaki çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

Eğitimde Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri

Dr. Batık, eğitim ortamlarında sunulan psikolojik danışmanlık hizmetlerinin ruh sağlığının korunmasında kritik olduğunu belirtti. "Okullarda psikolojik danışmanlara erişim, erken teşhis açısından büyük önem taşıyor. Velilere yönelik müşavirlik hizmetleri de bu süreçte etkili olmalıdır," şeklinde konuştu.

Yeterli Sayıda Psikolojik Danışman Olmalı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yeterli sayıda psikolojik danışman olmasının, öğrencilere sunulan desteğin etkinliği açısından elzem olduğunu dile getiren Batık, toplumsal şiddetin önlenmesi için eğitici ve iyileştirici psikolojik hizmetlerin gerekliliğine dikkat çekti.

Bütüncül Sağlık Yaklaşımı

Son olarak Batık, bedensel ve ruhsal sağlığın bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguladı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10...

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Başkanı Doç. Dr. Meryem Vural Batık, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eğitimde psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemine dikkati çekti.