Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rus Ortodoks Kilisesi'nden Paris Olimpiyatları Açılışına Sert Tepki

Rus Ortodoks Kilisesi, Paris Olimpiyatları'nda yaşananları kınayarak Hristiyan değerlerine hakaret edildiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:57
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:57

Rus Ortodoks Kilisesi'nden Paris Olimpiyatları Açılışına Sert Tepki

Rus Ortodoks Kilisesi Tepki Gösterdi

Paris’teki Olimpiyatların açılışında yaşanan olaylar, Rus Ortodoks Kilisesi'nin gündemine oturdu. Kilise, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen bu etkinlikte Hristiyanların hakarete uğradığını ve Avrupa'da 'tanrısızlığa dayalı bir kültürün' artış gösterdiğini vurguladı.

Performans Eleştirildi

Kilisenin Toplum ve Medya İlişkileri Departmanı Başkan Yardımcısı Vahtang Kipşidze, yaptığı yazılı açıklamada, Olimpiyat açılışında gerçekleştirilen 'drag queen' performansını ve Hz. İsa’yı konu alan 'Son Akşam Yemeği' tasvirini eleştirdi.

Değerlerimize Hakaret Edildi

Kipşidze, "Olimpiyatlardan önce var olan ve sonra da devam edecek bir sürecin yoğunlaştırılmış bir yansımasıdır bu. Müzik ve havai fişek eşliğinde, acısız bir ölüm kültürünün parodisi sergilendi," şeklinde konuştu.

Bayrak Yasağı ve Hristiyan Dayanışması

Ayrıca, Rus bayrağının taşımasının yasak olmasıyla ilgili de görüşlerini paylaşan Kipşidze, "Eğer bu şeytani gösteri bayrağımızın altında gerçekleşseydi, bu durum büyük bir sevinci de imkansız hale getirirdi," dedi. Bu nedenle, açılış töreninde yaşananlar yüzünden hakarete uğrayan milyonlarca Hristiyan ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Kipşidze son olarak, "Olimpiyat açılışını düzenleyenler, Avrupa medeniyetine ve bunun temelini oluşturan Hristiyanlığa karşı küçümseyici bir tavır sergilediler. Avrupa'nın merkezinde Hristiyanlığın parodisini yapan, tanrısızlığa dayalı bir kültürün büyüdüğünü görmek gerçekten üzücü," ifadelerini kullandı.