Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya'dan İngiliz Askeri Uçaklarına Uyarı: Sınır İhlali Gerçekleşmedi

Rusya, Karadeniz'de İngiliz askeri uçaklarının sınır ihlaline izin vermediğini açıkladı ve Su-27 savaş uçağı kaldırdı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 21:52
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 21:52

Rusya'dan İngiliz Askeri Uçaklarına Uyarı: Sınır İhlali Gerçekleşmedi

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'de yaşanan gerginliklerle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, İngiliz askeri uçaklarının Rusya sınırına yaklaşması üzerine, Su-27 savaş uçağı ile önlem alındığını bildirdi. Açıklamada, "Sınır ihlaline izin verilmedi" denildi.

Hava Savunma Tespiti

Açıklamada, Karadeniz üzerindeki Rus hava sahası kontrol sistemlerinin, Rusya Federasyonu devlet sınırına yaklaşan bazı hava hedeflerini tespit ettiği ifade edildi. Bu doğrultuda, Rus hava savunma güçlerine ait Su-27 uçağının havalandığı belirtildi.

Yabancı Askeri Uçakların Tespiti

Rus savaş uçağı mürettebatının, yaklaşan hava hedeflerinin İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir RC-135 stratejik keşif uçağı ve iki adet Typhoon savaş uçağı olduğunu belirlediği kaydedildi.

Geri Dönüş ve Güvenli Uçuş

Rus savaş uçağı yaklaşırken, yabancı askeri uçakların Rusya Federasyonu devlet sınırından geri döndüğü bilgisi verildi. Rus uçağının güvenli bir şekilde kendi üssüne döndüğü ifade edilen açıklamada, "Rus savaş uçağı, tarafsız sular üzerinde ihlal yapmadan, yabancı uçaklara tehlikeli bir şekilde yaklaşmadan, hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara tam ve uygun olarak uçuşunu gerçekleştirdi"