Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Rusya Nükleer Silah Tatbikatının Üçüncü Aşamasına Geçti

Rusya, nükleer silah tatbikatının üçüncü aşamasını başlattığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 09:54
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 09:54

Rusya Nükleer Silah Tatbikatının Üçüncü Aşamasına Geçti

Rusya Nükleer Tatbikatın Üçüncü Aşamasına Geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, stratejik olmayan nükleer silahlar için düzenlenen tatbikatın üçüncü aşamasının başladığını açıkladı. Bu aşama, Rusya'nın nükleer güçlerinin savaşta nasıl kullanılacağını vaaz ediyor.

Bakanlık Açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla, bu aşamanın başlatıldığı belirtildi. "Tatbikat sırasında, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri birimlerinin stratejik olmayan nükleer silahların savaşta kullanımına hazırlanması konularında çalışılacak" denildi.

Tatbikat Detayları

Bu aşamanın bir parçası olarak, Güney ve Merkez askeri bölgelerindeki füze birimleri, İskender-M operasyonel-taktik füze sistemleri için özel eğitim mühimmatı temin edecek. Ayrıca, fırlatma araçları bu mühimmatla donatılacak ve elektronik fırlatmalara hazırlık yapılacak.

Hava ve Uzay Kuvvetleri

Tatbikata katılan hava ve uzay kuvvetleri personeli, belirtilen devriye alanlarında özel muharebe silahlarıyla donatılmış uçaklarla görev yapacak. Bakanlığın açıklamasında, "Tatbikatın devam eden aşaması, Rusya'nın savaş misyonlarını gerçekleştirmek amacıyla nükleer silahlarının savaşta kullanımına yönelik hazırlıkların tamamlanmasını hedefliyor" ifadelerine yer verildi.

Önceki Aşamalar

Açıklamada, daha önce gerçekleştirilmiş olan tatbikatın birinci ve ikinci aşamalarında, Güney ve Leningrad askeri bölgeleri ile hava ve uzay kuvvetleri ve deniz kuvvetlerinden oluşan birliklerin nükleer silahların savaşta kullanımı için hazırlanması konusunun işlenmiş olduğu hatırlatıldı.