Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sağlık Bakanı Memişoğlu Hatay’da Mpox Virüsü ve Şehir Hastaneleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Memişoğlu, mpox virüsü hakkında tedirginlik olmaması gerektiğini vurguladı ve Hatay'daki sağlık yatırımlarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 14:40
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 14:40

Sağlık Bakanı Memişoğlu Hatay’da Mpox Virüsü ve Şehir Hastaneleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Memişoğlu Hatay'da Önemli Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay'da yaptığı açıklamalarda mpox virüsüne yönelik alarma geçtiklerini ifade ederek, "Şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok, inşallah da olmaz. Ancak olursa bunun üstesinden geleceğimizden emin olabilirsiniz." dedi.

Değerlendirme Toplantısı Öncesi Kentin Geleceğine Dair Mesajlar

Memişoğlu, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde, 6 Şubat 2023'teki depremlere de değinerek, "Allah'tan hayatını yitirenlere rahmet, yaralılara da şifa diliyorum." şeklinde konuştu.

"Yeni Bir Hatay İçin Çalışmalar Devam Ediyor"

Hatay'da yeniden yapılanma sürecinin hız kazandığını belirten Memişoğlu, "Evet, bazı eksikler var ama bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Arkadaşlarımız ve milletimizle birlikte yeni bir Hatay inşa ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Altyapısına Yatırımlar

Bakan Memişoğlu, kentte altı hastanenin yapıldığını ve yapım sürecinin devam ettiğini vurguladı. "Yeni şehir hastanesi ihalesini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz." dedi.

Mpox Virüsü ile İlgili Önlemler

Mpox virüsüne yönelik de değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, "Her türlü salgında başarı göstermiş bir sağlık sistemine ve altyapısına sahibiz. Panik yapmadan, önden tedbir alarak bu tür sorunların üstesinden gelebiliriz." şeklinde konuştu.

Kişisel Temizlik ve Hijyen Vurgusu

Temizlik ve hijyenin önemine dikkat çeken Bakan Memişoğlu, "Salgın dönemlerinde kişisel tedbirler hayati önem taşır. Bizler de her türlü testi yapacak kapasiteye sahibiz, bu yüzden kaygılanmanızı istemiyoruz." diye ekledi.

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 3), AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 3), AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Programda, Hatay Valisi Mustafa Masatlı (sol 3), AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan (solda), AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel (sol 2) ve AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal (sağ 2) da yer aldı.