Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SAHA EXPO'da Türkiye'nin Yerli Üretim Vurgusu

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SAHA EXPO'da yerli üretim ve milli teknolojinin önemine değindi.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 13:37
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 13:37

SAHA EXPO'da Türkiye'nin Yerli Üretim Vurgusu

SAHA EXPO'da Yerli Üretim Vurgusu

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO'da yaptığı konuşmada, organizasyonun Türkiye'nin yerli üretim potansiyelini gözler önüne serdiğini belirtti. "Bu etkinlik, Milli Teknoloji Hamlesi'ne önemli katkılar sağlamaktadır," dedi.

Etkinlik Detayları

SAHA İstanbul'un Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlediği bu fuar, savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sanayinde faaliyet gösteren firmaları bir araya getiriyor. Görgün, etkinliğin 26 Ekim'e kadar devam edeceğini söyledi.

Türk Savunma Sanayisinin Gücü

Görgün, Türk savunma sanayiinin geliştirdiği ürünlerin, güvenlik güçlerinin operasyonlarında etkin bir şekilde kullanıldığını ifade etti. Ayrıca, "Savunma sanayiimiz, ülkemizin bağımsızlığını pekiştirirken ekonomik katkı sağlamaktadır,” vurgusunu yaptı.

Teknolojik Gelişmelerin Önemi

Rekabetin arttığı yeni teknolojilere dair bilgi paylaşan Görgün, yapay zeka, robotik ve ileri malzemeler gibi alanlarda kaydedilen ilerlemelerin önemine değindi. "Bu fren olmaksızın sürecek bir yarış, yeni tehditlerin yanı sıra bunlarla mücadele araçlarını da beraberinde getiriyor." ifadelerini kullandı.

SAHA İstanbul'un Rolü

SAHA İstanbul’un, Türkiye'nin savunma sanayiine büyük katkılar sağladığını belirten Görgün, bu kapsamda dünyanın dört bir yanındaki tedarikçilerle iş birliği yapıldığını belirtti.

Hedefler ve Beklentiler

Görgün, SAHA EXPO'nun önceki yılki büyümesine dikkat çekerek, bu yıl 120 ülkeden 1478 firma, 178 yabancı alım heyeti ve 374 resmi heyet üyesinin katılmasını beklediklerini dile getirdi. "6 milyar doların üzerinde iş ilişkisi hedefliyoruz," dedi.

Öte yandan, ilk kez açılacak siber güvenlik ve yapay zeka pavyonlarının etkinliğe yeni bir boyut katacağına da vurgu yaptı.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı...

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Programa katılan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, konuşma yaptı.