Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Kanun Teklifi Görüşülmeye Başlandı

TBMM'de sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi üzerine tartışmalar başladı, muhalefet Anayasa'ya aykırılık iddia etti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 20:15
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 20:15

Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Kanun Teklifi Görüşülmeye Başlandı

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifi Genel Kurulda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, sahipsiz hayvanlar için hazırlanmış yeni düzenlemeleri içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine başlandı.

Usul Tartışmaları ve Anayasa İddiaları

Görüşmelere geçilmeden önce, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kanun teklifinin Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasıyla usul tartışması başlattı.

AK Parti adına söz alan Cüneyt Yüksel ve Mustafa Arslan teklifi desteklerken, muhalefet partilerinden Murat Emir ve Gülüstan Kılıç Koçyiğit karşı görüşlerini açıkladılar.

TBMM Başkanvekili'nin Açıklamaları

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, içtüzüğün 38. maddesini hatırlatarak, teklifin daha önceden Anayasa'ya uygunluğunun değerlendirildiğini ifade etti. Bozdağ, 17 Temmuz'daki Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu toplantısında iki önergenin reddedildiğini belirtti. Ayrıca, Anayasa'ya aykırılık iddialarının teklifin tümü üzerindeki görüşmeler sırasında ifade edilebileceğini vurguladı.

TİP ve Usul Tartışmaları

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş da teklifin temel kanun olarak görülemez olduğu yönünde usul tartışması açtı, ancak Bozdağ, herhangi bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Sonuç olarak, TBMM Genel Kurulu’nda sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere şartlar ve tartışmalar çerçevesinde başlandı.