Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifi, Tarım ve Orman Komisyonunda Kabul Edildi

TBMM, sahipsiz hayvanlar için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapan teklifi kabul etti. Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 18:43
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 18:43

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Kanun Teklifi, Tarım ve Orman Komisyonunda Kabul Edildi

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Önemli Adım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, sahipsiz hayvanlara yönelik önemli bir düzenlemeyi gündemine aldı.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik

Komisyonda görüşülen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin 4. maddesi kabul edildi. AK Parti milletvekilleri, bu maddeye yönelik değişiklik önergesi sundu. Kabul Edilen Değişiklik

Kabul edilen önergeyle birlikte, bakımevlerine alınan hayvanların Bakanlık veri sistemine kaydedileceği ve rehabilite edilen köpeklerin sahiplendirilinceye kadar bakımevlerinde tutulacağı hükmü getirildi.

Görüşmelerdeki Tartışmalar

Görüşmelerde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 4. ve 5. maddelerin tekliften çıkarılmasını talep etti. Başarır, "Hayvan haklarına uygun yeni bir düzenleme yapılmalı. Hayvanları kısırlaştırıp yaşatmalıyız. Anketler, teklifimizin geniş bir destek bulduğunu gösteriyor" dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sivil toplum örgütü temsilcilerinin komisyonda yer almadığını eleştirerek, "Bu yasanın geri çekilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeniden çalışılmalı" diye belirtti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, bu yasanın yeni sorunlar doğuracağının altını çizerek, geri çekilmesini talep etti. Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç ise teklifin özenle hazırlanmadığını vurguladı.

Teklifin 4. maddesinin kabul edilmesinin ardından görüşmelere ara verildi.