Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Yeni Yönetmelik Yolda

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahipsiz hayvanlarla ilgili yeni yönetmeliğin hazırlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 14:19
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 14:19

Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Yeni Yönetmelik Yolda

Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Yönetmelik Geliyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sahipsiz hayvanlara yönelik yürürlüğe girecek olan Kanun'un ardından ilgili ikinci mevzuat için hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını duyurdu.

Yönetmelik Detayları

Yumaklı, televizyon programında yaptığı açıklamada, "Kanun'un son haliyle, bu metinde belirtilen hususların uygulamasını açıklayan bir yönetmelik çıkaracağız," dedi.

Sorunun Kaynağı

Bakan Yumaklı, sahipsiz hayvan sorunuyla ilgili yaşanan olumsuz olayların bu konunun gündeme gelmesine neden olduğunu belirterek, "Sokaklarda kontrol edilemez hale gelmiş köpeklerin yarattığı sorunları gidermek için teknik çalışmalar yapıldı," ifadelerini kullandı.

Belediyelere Yükümlülükler

Yumaklı, belediyelerin sahipsiz hayvanlarla ilgili gerekli tedbirleri, Kanun'un yürürlüğe girdiği andan itibaren almak zorunda olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, barınak standartlarıyla ilgili yönetmelikte yapılacak düzenlemelere de değindi.

Hükümler ve Yaptırımlar

Bakan, Kanun'u uygulamayan belediyelere yönelik halkın vicdanı nezdinde oluşacak yaptırımların yanı sıra, hapis cezaları gibi yasal yaptırımların da mevcut olduğunu belirtti.

Denetim ve Uygulama

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün denetim faaliyetlerini yürüteceğini söyleyen Yumaklı, çıkarılacak yönetmelikle barınakların standartlarının belirleneceğini ve bu standartlara uymayanların faaliyetine izin verilmeyeceğini vurguladı.