Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sahipsiz Köpek Saldırısında Kaybedilen Çocuk İçin Destek Ziyareti

Tunahan Yılmaz'a, kaybedilen kızlarının ailesi ve dernek yetkilileri destek ziyareti gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:07

Sahipsiz Köpek Saldırısında Kaybedilen Çocuk İçin Destek Ziyareti

Destek Ziyareti Gerçekleşti

Antalya'da, sahipsiz köpekler sebebiyle yaşanan trajedi hala hafızalarda tazeliğini korurken, bu durumda mağdur olan Tunahan Yılmaz için gazete başlıklarına konu olan bir destek ziyareti gerçekleşti. İki yıl önce, 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın hayatını kaybetmesine neden olan olayın ardından, Mahra’nın ailesi, Tunahan'a destek olmak amacıyla Keçiören'deki evini ziyaret etti.

Murat Pınar ve Ailesi Ziyaret Etti

Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'nin başkanı Murat Pınar, eşi Derya Pınar ve dernek gönüllüsü Erdal Ünlü, Tunahan Yılmaz’ı evinde ziyaret ederek ona milli futbolcu Arda Güler imzalı bir krampon hediye ettiler. Tunahan’ın babası Halil Yılmaz, ziyarette oğlunun sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Halil Yılmaz'dan Duygusal Açıklamalar

Halil Yılmaz, oğlu Tunahan'ın sağlık durumunun genel olarak iyi olduğunu ancak bazen huysuzluk hissettiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Yılmaz, “Amacımız başka Tunahanların canı yanmasın” dedi. Halil Yılmaz'ın Açıklamaları:

'Çocuklarınızı alet etmeyin' diyen milletvekillerini unutmamak gerektiğini vurgulayan Yılmaz, sahipsiz hayvanlarla ilgili sorunların çözümünde ciddi adımlar atılması gerektiğini belirtti.

Murat Pınar'ın Sözleri

Murat Pınar, kızı Mahra'yı kaybettikten sonra derneği kurduğunu hatırlatarak, “Başka Mahralar ölmeyecek” sözüyle hareket ettiğini belirtti. Ayrıca sahipsiz hayvanlara yönelik mevzuatın önemine de dikkat çekti.

Erdal Ünlü’den Önemli Açıklamalar

Derneğin Avrupa'daki gönüllüsü Erdal Ünlü, yurt dışında başıboş köpek sorununun yaşanmadığını ifade ederek, bu konuda Türkiye’de daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.