Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'a İstiklal Madalyası Teklifi

CHP Milletvekili Murat Çan, Samsun'un İstiklal Madalyası'na layık görüldüğünü ifade ederek TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:00
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:00

Samsun'a İstiklal Madalyası Teklifi

Samsun'un İstiklal Madalyası İçin Kanun Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, kentine İstiklal Madalyası verilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bir kanun teklifi sundu.

Açıklamalarıyla Dikkat Çekti

Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, milli mücadelede Samsun’un önemine vurgu yaparak, "Samsun'un İstiklal Madalyası ile onurlandırılması gerekiyor" dedi.

Destek Çağrısı

Samsun'a İstiklal Madalyası verilmesi için tüm siyasi partilerin ve vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Çan, "Türkiye'de sadece üç şehir İstiklal Madalyası'na sahip; Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Gaziantep. Ayrıca Kastamonu'nun İnebolu ilçesi de bu onura layık görüldü. Samsun'un da Milli Mücadele'ye yaptığı katkılar dolayısıyla bu madalyayı alması gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Görüşmeler Başlıyor

Çan, kanun teklifiyle ilgili destek almak için AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş ve diğer siyasi parti temsilcileriyle görüşmelere başlayacağını açıkladı.

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın...

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.