Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Boğulma Tehlikesi: 6 Kişilik Aile Kurtarıldı

Samsun'da serinlemek için denize giren 6 kişilik ailenin boğulma tehlikesi geçirdiği olayda, vatandaşlar hızlıca müdahale etti.

Yayın Tarihi: 07.09.2024 22:02
Güncelleme Tarihi: 07.09.2024 22:02

Samsun'da Boğulma Tehlikesi: 6 Kişilik Aile Kurtarıldı

Samsun'da Boğulma Tehlikesi

Samsun'un Atakum ilçesinde, 6 kişilik bir aile serinlemek amacıyla denize girdi ve boğulma tehlikesi yaşadı. Ak aile, Kahramanmaraş'tan çocuklarını kayıt ettirmek üzere geldikleri Samsun'da, sahil kenarında serinlemek için suya girdiler.

Acil Müdahale

Boğulma tehlikesi geçiren Baba Mustafa, Anne Emine ve çocukları Alper, Sena, Kutay ve Efkan Ak, çevredeki vatandaşlar tarafından fark edildi. Durum, hızla yetkililere bildirildi.

Olay yerine Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar, çocuklardan 3'ünü hızlıca sudan çıkardı ancak Baba Mustafa, Anne Emine ve diğer çocuk Alper yoğun çaba sonrasında kurtarıldı.

İlk Yardım ve Hastaneye Kaldırma

Boğulma tehlikesi geçiren aile, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve diğer özel hastanelere kaldırıldı.

Sessiz Yürüyüş ve Müdahale Anı

Aileyi kurtaranlardan biri, Filistinli Ahmed Hattab, AA muhabirine verdiği demeçte, "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen sessiz yürüyüş sırasında sahildeydik. O esnada 'Yardım edin boğuluyorlar, yüzme bilen yok mu?' seslerini duyduk" dedi.

Hattab, arkadaşıyla birlikte denize koşarak kurbanları çıkarmayı başardıklarını söyleyerek, "Arkadaşlarımız 3 kişiyi sudan çıkardı. Ambulans gelene dek ilk yardımları hekim arkadaşlarımız yaptı. Ardından sahil güvenlik ve dalgıç polisler müdahale etti ve kalan aile üyelerini kurtardı" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile...

Kahramanmaraş'tan Samsun'a çocuklarını fen lisesine kaydettirmek için gelen 6 kişilik aile, serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Karadeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı botu, denizde kaybolan aileyi aradı.