Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Kuyumcuya Silahlı Saldırı Girişimi: 4 Tutuklama

Samsun'da kuyumcuya yapılan silahlı saldırı girişiminin ardından 4 şüpheli tutuklandı.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 23:28
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 23:28

Samsun'da Kuyumcuya Silahlı Saldırı Girişimi: 4 Tutuklama

Samsun'da Kuyumcuya Yönelik Silahlı Saldırı Girişimi

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan bir kuyumcuya yönelik düzenlenen silahlı saldırı girişimi sonrası, 4 kişi tutuklandı. Olay, 20 Ağustos tarihinde 19 Mayıs Mahallesi'ndeki kuyumcuda meydana geldi.

Olayın Detayları

İddiaya göre, motosiklet kaskı takan ve cerrahi eldiven giyen bir kişi, kuyumcunun içine girerek içeridekilere silah doğrulttu. Tetiğe basmasına rağmen silah ateş almayınca, zanlı olay yerinden motosikletle kaçtı.

Polis Ekiplerinin İncelemeleri

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine harekete geçerek olay yerinden kaçan motosikleti, Zeytinlik Mahallesi’nde bulundu. Ardından, güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelilerin kaçtığı aracı Samsun-Ankara kara yolu Toybelen kavşağında durdurdu.

Şüphelilerin Yakalanması

Operasyonda araçtaki 3 kişi yakalandı. Bu şahısların, birçok suç kaydı bulunduğu ve Ankara'dan geldikleri, sosyal medya üzerinden tanıştıkları kişilerle birlikte olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Soruşturmanın derinleştirilmesiyle birlikte silahı kullanan A.S. ve onunla bağlantılı 3 kişi daha yakalandı.

Adli Sürecin Başlatılması

Emniyetteki işlemlerinin ardından 7 zanlı adliyeye sevk edildi. Bunlardan 2'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, A.S. ve 3 zanlı tutuklandı. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Amacın Haraç Alma Olduğu İddia Ediliyor

Zanlıların, kuyumcudan 10 milyon lira haraç alma amacıyla bu saldırıyı planladıkları öne sürülüyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde kuyumcuya yönelik silahlı saldırı girişimi ile ilgili biri kadın 7...

Samsun'un İlkadım ilçesinde kuyumcuya yönelik silahlı saldırı girişimi ile ilgili biri kadın 7 şüpheli gözaltına alındı.