Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Kuyumcuya Silahlı Saldırı Girişiminde 7 Şüpheli Yakalandı

Samsun'un İlkadım ilçesinde kuyumcuya yönelik silahlı saldırı girişiminde 7 şüpheli gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 23.08.2024 18:07
Güncelleme Tarihi: 23.08.2024 18:07

Samsun'da Kuyumcuya Silahlı Saldırı Girişiminde 7 Şüpheli Yakalandı

Samsun'daki Silahlı Saldırı Girişimi

Samsun'un İlkadım ilçesinde bir kuyumcuya yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı girişiminde, biri kadın olmak üzere toplam 7 şüpheli gözaltına alındı.

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, 20 Ağustos'ta 19 Mayıs Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki kuyumcuya motosiklet kasklı ve cerrahi eldivenli bir kişi geldi. Kişi, içeridekilere silah doğrultarak saldırıda bulundu. Ancak, tetiğe basmasına rağmen silah ateş almadı. Bunun üzerine şüpheli, kendisini bekleyen motosikletle olay yerinden kaçtı.

Polisin İnisiyatifiyle Sharif Yakalamalar

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan ihbar üzerine kapsamlı bir çalışma başlattı. Ekipler, olay yerinden kaçan sahte plakalı motosikleti Zeytinlik Mahallesi Havuzbaşı Sokak'ta terk edilmiş halde buldu.

Şüphelilerin Takibi

Güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlıların kaçtığı aracı Samsun-Ankara kara yolu Toybelen kavşağında durdurdu. Operasyon sonucunda araçta bulunan 3 kişi yakalandı. Yapılan araştırmalarda, bu kişilerin Ankara'dan geldikleri ve sosyal medya üzerinden tanıştıkları şahıslarla saldırıyı planladıkları tespit edildi.

Yakalamalar Devam Ediyor

Soruşturmayı derinleştiren polisi, silahı kullanan A.S. ile olayla bağlantısı olduğu belirlenen biri kadın toplam 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Zanlıların, kuyumcudan 10 milyon lira haraç almaya çalıştıkları iddia ediliyor.

Samsun'un İlkadım ilçesinde kuyumcuya yönelik silahlı saldırı girişimi ile ilgili biri kadın 7...

Samsun'un İlkadım ilçesinde kuyumcuya yönelik silahlı saldırı girişimi ile ilgili biri kadın 7 şüpheli gözaltına alındı.