Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun'da Öğretmen Akademileri Başladı

Samsun, öğretmenlerin gelişimini desteklemek amacıyla yeni akademik programlara ev sahipliği yapıyor.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 18:36
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 18:36

Samsun'da Öğretmen Akademileri Başladı

Samsun'da "Öğretmen Akademileri" Programı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde hayata geçirilen "Öğretmen Akademileri" Samsun'da etkin bir şekilde başladı. Bu program, öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Açılış Töreni ve Katılımcılar

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesinin desteklediği 15 akademisyenle birlikte Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, öğretmenlerin gelişimine verdikleri önemi vurguladı.

Öğrenci Yetiştirme Politikaları

Ağar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğrenci yetiştirme politikaları çerçevesinde pek çok yenilikçi çalışmanın yürütüldüğünü belirterek, "Tarihinin her dönemiyle barışık, geçmişini seven, bugünün değerlerini yaşayan bir nesil yetiştirmek istiyoruz" dedi. Öğrencinin merkezde olduğu bir eğitim anlayışının önemine değinen Ağar, öğretmenlerin sürekli bir araya gelerek kendilerini geliştirebileceği ortamlar oluşturmanın hedeflendiğini belirtti.

Yeni Projeler ve Eğitimler

Ağar, Samsun'da yaklaşık 21 bin öğretmen ve 256 bine yakın öğrenci ile birlikte eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğünü ifade etti. "Samsun'da öğretmen olmak" adıyla yeni bir projenin başlatıldığını ve bunun amacıyla Eğitim Akademileri projesinin Samsun'a kazandırıldığını dile getirdi.

Konferanslar ve Seminerler

Etkinliğin ardından çeşitli akademik sunumlar gerçekleştirildi. Edebiyat Akademisi kapsamında Prof. Dr. Bekir Şişman "Kutadgu Bilig'de Devlet Adamlığı ve Yönetim İlkeleri" konusunu işlemekteyken, Müzik Akademisi'nde Gücem Ağmaz "Türküler ve Hikayeler" ile Şehir ve Kültür Akademisi'nde Doç. Dr. Atakan Durmaz "Finansal Okuryazarlık" üzerine bilgilerini paylaşarak öğretmenlere katkı sağladı.

Programın Önemi

Ağar, bu eğitim sürecinin öğretmen ve yöneticilerin mesleki ve kişisel gelişimleri açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ederken, eğitim programına katılan diğer isimler arasında Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Aydın, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Tekkeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ve Anadolu Ajansı Samsun Bölge Müdürü Halil Demir yer aldı.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilde başlatılan "Öğretmen Akademileri" Samsun'da başladı.

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin kişisel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla 81 ilde başlatılan "Öğretmen Akademileri" Samsun'da başladı.