Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Samsun ve Çevre İllerde İsmail Heniyye için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsmail Heniyye için Samsun, Amasya, Kastamonu ve Sinop'ta gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 15:10
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 15:10

Samsun ve Çevre İllerde İsmail Heniyye için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Törenleri

İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Samsun, Amasya, Kastamonu ve Sinop‘da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Samsun'daki Tören

Samsun'da, İl Müftüsü Süleyman Çakır tarafından Büyük Camide gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Cuma namazı sonrasında gerçekleştirilen törene katılan pek çok vatandaş ve topluluk, Heniyye ile birlikte İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinliler için dua etti ve tekbirler getirdi.

Amasya'da Gıyabi Cenaze

Amasya’da, Sultan II. Bayezid Camisi avlusunda toplanan cemaat, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz önderliğinde gıyabi cenaze namazı kıldı. Programa Vali Yılmaz Doruk, AK Parti Milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile çeşitli kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu ve Sinop’taki Etkinlikler

Kastamonu'da Nasrullah Camisi avlusunda toplanan katılımcılar, namaz sonrası dua etti. Sinop’ta ise İl Müftüsü Paşa Bektaş tarafından Alaaddin Camisi’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Törenlere Vali Mustafa Özarslan, kurum müdürleri ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Dua ve Tekbirlerle Anıldı

Bu gıyabi cenaze namazları, Heniyye'ye ve hayatını kaybeden Filistinlilere olan saygı ve desteklerini gösteren önemli birer etkinlik olarak kaydedildi.

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için...

İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Samsun'da cuma namazı çıkışı Büyük Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.