Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türk Savunma Sanayi Gelişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Süleymanpaşa'da yaptığı konuşmada Türk savunma sanayisinin gelişimine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 18:39
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 18:39

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Türk Savunma Sanayi Gelişiyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan Önemli Açıklamalar

AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma sanayi alanındaki başarılarının yanı sıra sanayi ve teknolojinin diğer alanlarında da benzer başarıların elde edileceğini belirtti.

22 Yılda Büyük Hizmetler

Kacır, kongrede yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin 22 yıl içerisinde Türkiye’ye önemli hizmetler kazandırdığını ve asırlık projelere imza attığını vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yaşanan öz güven devrimini de öne çıkardı.

Milli Teknoloji Hamlesi

Bakan Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi sayesinde savunma sanayinde yurt içinde üretim gerçekleştirip, silahlı kuvvetlerine sunabilen bir ülke haline geldiğini ifade etti. Önceden piyade tüfeğini tasarlayamayan bir ülkenin şimdi nasıl ileri teknolojilere sahip olabileceğini aktardı. Örnek olarak Bayraktar, Anka, Akıncı, Hürkuş, Hürjet, Atak, Gökbey ve Kızılelma gibi ürünleri sıraladı.

Yüksek Teknoloji İle Gelecek Vaat Ediyor

Kacır, Türk savunma sanayinin 6 milyar doları aşan ihracatla dikkat çektiğini ve elliden fazla ülkenin semalarında Türkiye'nin İHA'larının varlığının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, TCG Anadolu gibi özgürlük simgesi projelerin devam edeceğini de söyledi.

TEKNOFEST ve Gençlik

Kacır, TEKNOFEST'in Türkiye'nin milli teknoloji hamlesindeki kritik rolüne vurgu yaparak, bu yıl etkinliğe katılan genç sayısının önemli ölçüde arttığını belirtti. 6 yıl önce 20 bin gencin katıldığı yarışmalara, bu yıl 1 milyon 650 bin gencin katılmasının çarpıcı bir başarı olduğunu ifade etti.

Yerel Yönetim ve Gelecek Hedefleri

Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, ilçe yönetimine başarılar dilerken, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Nusret Mandacı da gelecek seçimlerde oy oranlarını artırarak, belediye başkanlığı seçimini kazanacaklarını ifade etti.

Kongreye, bölgedeki AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı, partililerle bir araya geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'ne...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'ne...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Süleymanpaşa 4. Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.