Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şarköy'ün Mavi Bayraklı Plajları Turist Akınına Uğruyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, mavi bayraklı plajlarıyla turistleri cezbetmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 15:15
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 15:15

Şarköy'ün Mavi Bayraklı Plajları Turist Akınına Uğruyor

Şarköy'de Mavi Bayraklı Plajlar

Marmara Denizi kıyısında yer alan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, mavi bayraklı plajları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İlçedeki 8 halk plajı, yaz tatilcilerine hizmet vermektedir.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'ndan Açıklamalar

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, mavi bayraklı plajların turizm açısından sağladığı avantajlar üzerinde durarak, "Mavi bayrak, tatilcilerin dikkat ettiği önemli bir unsurdur. Tatilciler, mavi bayraklı plajları olan bölgeleri tercih etmektedir." dedi.

Hacıoğlu, mavi bayrağın verilmesi için sıkı bir altyapının gerektiğini ve bu konuda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarının büyük olduğunu belirtti. Şarköy dışında, Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi ilçelerinde de mavi bayraklı plajlar için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Otel İşletmecisi Yorumları

Otel sahibi Cüneyt Keresteci, "Şarköy, hem yerli hem de yabancı turistler için vazgeçilmez bir tatil beldesi. Mavi bayraklı plajlar, Şarköy'ün en büyük değerlerinden biri. Bu plajların turist çekme konusunda büyük bir rolü olduğunu biliyoruz," ifadelerini kullandı.

Hacıoğlu, plajların tam donanımlı olması ve cankurtaran hizmetleri ile güven verdiğini vurgularken, "Bu plajlar, sadece yaz aylarında değil, her dönemde kullanılmaktadır ve tatilcilerin huzur bulduğu bir ortam sunmaktadır," şeklinde konuştu.

Marmara Denizi kıyısındaki Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, mavi bayraklı plajlarıyla yerli ve yabancı...

Marmara Denizi kıyısındaki Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi, mavi bayraklı plajlarıyla yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, açıklamalarda bulundu.