Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sde Teiman Gözaltı Merkezi Kapatılmalı, Yeni Komisyon Raporu Açıklandı

İsrailli generalin başkanlığındaki komisyon, Sde Teiman gözaltı merkezinin kapatılmasını önerdi.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 13:57

Sde Teiman Gözaltı Merkezi Kapatılmalı, Yeni Komisyon Raporu Açıklandı

Sde Teiman Gözaltı Merkezi Hakkında Önemli Gelişmeler

İsrailli General Ilan Schiff liderliğindeki bir komisyon, Gazze Şeridi'nden alıkonulan kişilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezinin kapatılması gerektiğine karar verdi. Yapılan incelemelerde, bu merkezdeki şartların son derece zor olduğu vurgulandı.

Tutuklu Koşulları ve Komisyonun Önerileri

İsrail devlet televizyonu KAN tarafından yayımlanan habere göre, emekli general Schiff başkanlığındaki komisyon, Gazze'den alıkonulan Filistinli tutukluların koşullarını değerlendirerek, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'ye rapor sundu. Komisyon, tutukluların Sde Teiman gibi geçici tesislerde uzun süre kalmalarının uygun olmadığını belirtti.

Raporda, tutukluların 10 ila 15 gün süreyle İsrail ordusunun kontrolünde tutulmasının ardından, İsrail Cezaevleri İdaresi’ne nakledilmesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Sde Teiman’ın kapatılarak, esirlerin sorumluluğunun Cezaevleri İdaresi'ne devredilmesi önerildi.

Sde Teiman ve İnsanlık Dışı Uygulamalar

Sde Teiman, son dönemde, Gazze'den alıkonulan kişilere uygulanan cinsel istismar ve işkence gibi insanlık dışı suçlarla gündeme geldi. Söz konusu tesis, İsrail’in Guantanamosu olarak adlandırılıyor. İsrailli yetkililer, bu ihlallere karışanlar hakkında soruşturma başlatıldığını ve iddiaların titizlikle incelendiğini belirtiyor.

Son olarak, KAN televizyonunun Salı günü yayımladığı habere göre, Sde Teiman Askeri Üssü'nde 9 askerin cinsel işkence uyguladığı bir Filistinli ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili askeri polis soruşturma açtı ve ilgili askerler gözaltına alındı.