Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Senatör Jeff Merkley, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını Boykot Edecek

Senatör Jeff Merkley, Netanyahu'nun Kongre'deki konuşmasına katılmayacağını açıkladı. Birçok demokrat da boykot kararı aldı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 09:35
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 09:35

Senatör Jeff Merkley, Netanyahu'nun Kongre Konuşmasını Boykot Edecek

Senatör Jeff Merkley'den Boykot Kararı

ABD'nin Oregon eyaletinden Demokrat Senatör Jeff Merkley, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresindeki yarınki konuşmasına katılmayacağını duyurdu.

Merkley'den Sert Eleştiriler

Merkley, X platformunda yaptığı paylaşımda, "Netanyahu’nun konuşmasına katılmayacağım." şeklinde bir açıklama yaptı. Senatör, ayrıca, "Hamas’ın gerçekleştirdiği korkunç saldırının ardından Netanyahu’nun savaş stratejisi 12 binden fazla kadın ve çocuğun hayatına mal oldu. Bu durum geniş çaplı bir açlığa yol açtı. Siyasi varlığını ise rehinelerin serbest bırakılmasının önüne koydu. Kongre’de konuşmamalıydı." dedi.

Diğer Demokrat Üyeler de Katılmayacak

ABD’deki Demokrat Parti’nin önemli bir kısmından gelen tepkiler nedeniyle, Netanyahu’nun Kongre’deki konuşmasını boykot eden daha birçok Senato ve Temsilciler Meclisi üyesinin bulunması bekleniyor.

Daha önceki bir olayda, Netanyahu, Mart 2015’te eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde ABD Kongresine hitap ettiğinde, yaklaşık 60 Demokrat üyenin katılmadığı biliniyor. Bu sefer de daha fazla demokratın konuşmasına katılmayacağı yaşanan gelişmelerle kaydediliyor.

Diğer Katılmayacak İsimler

Demokrat Senatör Elizabeth Warren ve bağımsız Senatör Bernie Sanders gibi önemli isimler de Netanyahu’nun konuşmasına katılmayacaklarını duyurdular.