Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

SİAMER: Sinema Araştırmaları Merkezi Kuruldu

Yeni kurulan SİAMER, sinema alanında akademik etkileşimi artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 18:38
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 18:38

SİAMER: Sinema Araştırmaları Merkezi Kuruldu

Sinema Araştırmaları Merkezi (SİAMER) Kuruldu

Bir grup akademisyen ve sinema araştırmacısının bir araya gelerek kurduğu Sinema Araştırmaları Merkezi (SİAMER), ilk genel kurulunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kurucular ve Amaçlar

Merkez, Gazeteci ve sinema araştırmacısı Burçak Evren, sinema araştırmacısı ve yazar Deniz Yavuz, sinema yazarı Ertan Tunç gibi önemli isimlerin yanı sıra akademisyenler Ali Karadoğan, Ayşe Toy Par, Barış Saydam, Ece Vitrinel ve Ruken Öztürk tarafından kuruldu.

SİAMER'in amacı, sinema alanında çalışan akademisyenler, araştırmacılar, yazarlar, eleştirmenler ve gazetecilerin iletişim ve etkileşimlerini güçlendirmek; sinema etkinlikleri, sektör profesyonelleri ve yayıncılıkla olan ilişkilerini geliştirmektir.

Özgür Çalışma Ortamı ve Destek

Merkez aynı zamanda, sinema üzerine çalışan herkesin özgürce araştırmalarını yapabileceği bir ortam sunmayı, sinema, televizyon alanında yürütülecek akademik çalışmalara destek vermeyi ve araştırmacıların haklarını korumayı hedefliyor.

İlk Yönetim Kurulu Seçimleri

İlk genel kurulda oluşturulan yönetim kuruluna Ayşe Toy Par, Barış Saydam, Bülent Vardar, Deniz Yavuz, Ece Vitrinel, Emine Uçar İlbuğa, Ertan Tunç, Müjgan Yıldırım, Özde Çeliktemel ve Senem Duruel Erkılıç seçildi.

Denetim kurulu ise Alin Taşçıyan, Aydan Özsoy, Baran Seyhan, Tunca Arslan, Özgür İpek ve Ruken Öztürk'ten oluştu.

Gelecek Projeleri

İlk dönem yönetim kurulunun gündeminde, ülke genelinde sinema ve televizyon eğitimine odaklanacak projeler ve arşivsel çalışmalar yer alıyor. SİAMER, sinema araştırmalarının güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.