Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinema Senfoni Orkestrası Sanatçıları 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmini İzledi

Sinema Senfoni Orkestrası, 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' filminin vizyon gününde bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 25.10.2024 23:17
Güncelleme Tarihi: 25.10.2024 23:17

Sinema Senfoni Orkestrası Sanatçıları 'Bir Cumhuriyet Şarkısı' Filmini İzledi

Sinema Senfoni Orkestrası, Yeni Filmi İzledi

'Bir Cumhuriyet Şarkısı' adlı film, çıktığı ilk gün, yapımında görev alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Bu film, yönetmen Yağız Alp Akaydın'ın kaleminden çıkarken, aynı zamanda Ahmet Adnan Saygun'un bestesiyle bilinen Türkiye'nin ilk operası olan Özsoy Operası'nın sahne hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Filmin İlk Gününde Birlikte İzlediler

Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları da filme müzik katkısı sunarak, vizyonun açılışında bir araya geldiler. Sinema Senfoni Orkestrası Ankara Müdürü Mutlu Özer, 60 kişiden oluşan iki ayrı orkestranın filme destek verdiğini belirtti.

Duygusal Anlar ve Gurur Kaynağı

Özer; çekim süresince oldukça keyif aldıklarını ve filmin ilk gösteriminde 30 kişilik bir ekiple buluşmayı tercih ettiklerini dile getirdi. Bu etkinliğin, projeye destek sağlama amacıyla gerçekleştirilmesi kendilerini daha da motive etti.

Özer, film izlerken yaşadığı duygularla ilgili, "Türkiye'nin ilk operasının yaratılış hikayesine katkıda bulunmak, sadece benim için değil tüm ekip arkadaşlarım için büyük bir mutluluk kaynağı oldu," ifadelerini kullandı.

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni...

"Bir Cumhuriyet Şarkısı" filmi, vizyona girdiği ilk gün, yapımda rol alan Sinema Senfoni Orkestrası sanatçıları tarafından izlendi. Yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın'ın üstlendiği, Ahmet Adnan Saygun tarafından bestelenen ve ilk Türk operası olma özelliği taşıyan Özsoy Operası'nın sahnelenme hikayesini beyaz perdeye taşıyan "Bir Cumhuriyet Şarkısı" sinemaseverlerle buluştu.