Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sinop Valisi Özarslan, Erfelek'te Selden Etkilenen Bölgeleri İnceledi

Sinop Valisi Özarslan, Erfelek'te etkili yağışlar sonrasında hasar tespit çalışmaları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:18
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:54

Sinop Valisi Özarslan, Erfelek'te Selden Etkilenen Bölgeleri İnceledi

Sinop'ta Yoğun Yağışlar Sonrası İnceleme

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Erfelek ilçesinde yaptığı incelemeyle, sağanak yağışların neden olduğu sorunları yerinde değerlendirdi.

Hasar Tespit Çalışmaları ve Toplantılar

Vali Özarslan, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından Belediye Başkanı Metin Gürbüz ile birlikte ilçedeki hasar tespit çalışmalarına katıldı. Özarslan ve Gürbüz, selin zarar verdiği ev ve iş yerlerini bizzat ziyaret ederek, vatandaşların yaşadığı sorunları dinledi.

Acil Durum Müdahale Ekipleri Aktif

AFAD, polis ve belediye ekipleri, su baskınlarından etkilenen alanlarda tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Özarslan başkanlığında gerçekleştirilen Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı sonrası gerekli tedbirler alındı.

Yağışların Etkisi ve Müdahale Süreci

Sinop'un batısında etkili olan yağışlarla birlikte Erfelek'te 100 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirten Vali Özarslan, 21 adet su baskını ve 3 adet mahsur kalma ihbarı aldıklarını dile getirdi. Özarslan, "Valiliğimizin koordinasyonuyla tüm kamu kurum ve kuruluşları, Belediyelerimizle birlikte müdahale ettik. Su baskınlarına maruz kalan yerlerde temizlik ve tahliye çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımızın Yanındayız

Yağışların ardından mahsur kalan 3 vatandaşın kurtarıldığını ve henüz bir can kaybı olmadığını ifade eden Özarslan, "Tüm imkanlarımızla yağışlardan etkilenen vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sağanağın etkili olduğu Erfelek ilçesinde incelemelerde bulundu....

Sinop Valisi Mustafa Özarslan, sağanağın etkili olduğu Erfelek ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Özarslan başkanlığında Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı.