Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şırnak'ta Yaralı Kınalı Keklikler Doğaya Salındı

Şırnak'ta tedavi edilen 2 kınalı keklik doğaya salındı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 13:58
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 13:58

Şırnak'ta Yaralı Kınalı Keklikler Doğaya Salındı

Şırnak'ta Kınalı Kekliklerin Yeniden Doğayla Buluşması

Şırnak'ın Cizre ilçesinde meydana gelen ilginç bir olayda, yol kontrolü esnasında bir aracın içinde bitkin halde bulunan iki kınalı keklik, tedavi sürecinin ardından özgürlüğüne kavuştu.

Yaralı Kekliklerin Tedavi Süreci

Cizre'de, Kurumcu Jandarma Karakolu ekiplerinin gerçekleştirdiği yol kontrolü sırasında ele geçirilen keklikler, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şırnak Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edildi. Burada, uzmanlar tarafından gerekli tedavi ve bakım uygulandı.

Doğaya Salındılar

Tedavi süreçleri tamamlanan keklikler, Şırnak-Siirt kara yolunun 15. kilometresinde doğaya salındı. Bu anlamda önemli bir adım atıldığı belirtildi.

Vatandaşlara Çağrı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Orhan Kalay, vatandaşlardan, arazide karşılaştıkları bitkin veya yaralı yaban hayvanlarını kendilerine bildirmelerini istedi. Bu tarz desteklerin, yaban hayatının korunmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir aracın içinde bitkin halde bulunan 2 kınalı keklik, tedavilerinin...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir aracın içinde bitkin halde bulunan 2 kınalı keklik, tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı.