Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şırnak'ta Yaralı Peçeli Baykuş Tedavi Altına Alındı

Şırnak'ın İdil ilçesinde yaralı peçeli baykuş sağlık ekipleri tarafından tedavi ediliyor.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 16:37
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 16:37

Şırnak'ta Yaralı Peçeli Baykuş Tedavi Altına Alındı

Şırnak'ta Yaralı Peçeli Baykuşun Kurtarılması

Şırnak'ın İdil ilçesinde, kırsal bir alanda yaralı olarak bulunan peçeli baykuş, sağlık ekipleri tarafından tedavi altına alındı.

Kuştaki Yaralanmanın Sebepleri Araştırılıyor

Yaralı baykuşu bulan vatandaş, durumu İdil Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Şırnak Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Hızla bölgeye gelen ekipler, yaralı kuşu teslim alarak gerekli tedavi işlemlerini başlatmak üzere götürdü.

Tedavi Süreci Devam Ediyor

Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Birimi'ne ulaştırılan peçeli baykuş, burada uzman veterinere teslim edilerek tedavi edilmekte. Doktorlar, kuşun sağlık durumunu ve yaralanmanın sebebini araştırıyor.

Doğaya Dönüş Planlanıyor

Tedavi süreci başarıyla tamamlandıktan sonra, peçeli baykuşun doğaya salınması planlanıyor. Bu, hem bölgedeki ekosistem için hem de baykuşun hayatı için önemli bir adım olacak.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, arazide yaralı halde bulunan peçeli baykuş tedavi altına alındı. Bölgeye...

Şırnak'ın İdil ilçesinde, arazide yaralı halde bulunan peçeli baykuş tedavi altına alındı. Bölgeye gelen ekiplerce teslim alınan kuş, Şırnak Yaban Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Acil Müdahale Birimi'ne getirilerek, tedaviye alındı.