Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Şişli'de Bebeğini Apartman Boşluğuna Atan Kadın Yargılanıyor

Şişli'de doğumunu yaptığı bebeğini apartman boşluğuna atan Kader K. hakkında açılan dava başladı.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 10:49
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 10:49

Şişli'de Bebeğini Apartman Boşluğuna Atan Kadın Yargılanıyor

Şişli'de Şok Olay: Bebek Cinayeti İddiası

İstanbul’un Şişli ilçesinde, evinin banyosunda dünyaya getirdiği bebeğini apartman boşluğuna atan bir kadın yargılanmaya başladı. Kader K. hakkında, bebeğin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Duruşma Detayları

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Kader K. ile avukatı katıldı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı da duruşma salonundaydı.

Sanığın İfadesi

Sanık Kader K., cinsel ilişki yaşadığı A.G.'ye hamile kaldığında bu durumu ailesinden gizlediğini belirtti. Hamileliğin ilerleyen dönemlerinde ailesinin kendisine hamile olduğunu sorması üzerine kilo aldığını söyleyerek durumu gizlediğini ifade etti. Olay günü, evinin banyosunda doğum yaptığını ve bebeğinin ağlamadığını görünce panikleyerek bebeği banyonun penceresinden attığını anlattı.

Avukatın Savunması

Kader K.'nin avukatı Mehmet Benan Ülgen, bebeğin canlı doğup doğmadığına dair henüz kesin bir sonucun olmadığını vurguladı. Bu nedenle müvekkilinin bebeği öldürme suçlamasının şüpheli olduğunu belirtti. Sanığın durumu, "kişinin hatırasına hakaret" suçuna dönüşebileceği iddiasında bulundu.

Mahkemeden Ara Karar

Mahkeme heyeti, sanığın tüm tedavi işlemlerine ait raporların Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'nden istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamedeki Ayrıntılar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 18 Aralık 2023'te, Şişli'de iki bina arasındaki boşlukta bebek cesedinin bulunduğuna dair ihbarın ardından başlatılan soruşturmalar yer almakta. Yapılan incelemelerde bebeğin başında derin yaralanmalar tespit edildiği belirtiliyor. Adli Tıp Kurumu raporuna göre yapılan DNA karşılaştırması sonucu Kader K.'nın bebeğin annesi olduğu doğrulanmıştır.

Sanık Kader K., bebek dünyaya geldikten sonra ailesinin bilmemesi için banyo penceresinden bebeği atmak zorunda kaldığını ifade etti. Evlilik dışı ilişkisinden hamile kalmakla ilgili ailesinin tepkisinden korktuğu için durumu açıklamaktan çekindiği ve bu nedenle bu yolu seçtiği aktarılmaktadır. Kader K., alt soya ve savunmasız durumda bulunan bir kişiyi kasten öldürme suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmaktadır.