Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sivas'ta Yılan Sokması Olayı: Çoban Sağlığına Kavuştu

Sivas'ta yılan sokan çoban Kamil Gündoğdu, tedavi altına alındı ve sağlığına kavuştu. Doktorlar durumu hakkında bilgi verdi.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 16:43
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 16:43

Sivas'ta Yılan Sokması Olayı: Çoban Sağlığına Kavuştu

Sivas'ta Yılan Sokması Olayı

Sivas'ın Divriği ilçesindeki Çiğdemli köyünde bir çobanın yılan tarafından sokulmasının ardından yoğun tedavi sürecine alındığı bildirildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden gelen açıklamada Kamil Gündoğdu'nun çeşmeden su içtiği sırada bir engerek yılanı tarafından ısırıldığı belirtildi.

Gündoğdu'nun Durumu

Kolundan ısırılan Gündoğdu, ilk müdahale için Divriği Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada hayati müdahale yapılarak, daha sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. İki defa ameliyat geçiren Gündoğdu'nun kolunun önemli bir kısmı açılarak kan dolaşımının düzeltilmesi sağlandı.

Uzmanların Açıklamaları

Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, hastanın durumunu değerlendirerek, "Gündoğdu hastaneye geldiğinde bilinci açıktı ancak kolu şiş ve ciddi bir şekilde zarar görmüştü. Arkadaşlarımız hastanın takibini yaptı ve yılan antiserumu verildi. Dolaşım kötüleşince kolu açmak zorunda kaldık. Şu an durumu iyi. Yakında taburcu edebileceğiz," dedi.

Kamil Gündoğdu'nun Deneyimi

Kamil Gündoğdu, yaşadıklarını aktarırken, "Oğlakları otlatıyordum ve çeşmeden su içerken yılan koluma sarıldı. Hemen kolumu iple bağlayarak eve gittim ve hastaneye başvurdum. Tedavi ekibinin hızlı müdahalesi için minnettarım. Şu an kendimi iyi hissediyorum, yılan hayvanlarımıza da saldırıyor," şeklinde konuştu.

Sivas'ın Divriği ilçesinde yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, Sivas Cumhuriyet...

Sivas'ın Divriği ilçesinde yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.