Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşlerin Yargılama Süreci Devam Ediyor

Candan kardeşlerin duruşmasında yurt dışı çıkış yasağı uygulanırken, Gülnihal Çiçek beraat talebinde bulundu.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 22:43
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 22:43

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşlerin Yargılama Süreci Devam Ediyor

Candan Kardeşlerin Yargılanma Süreci Devam Ediyor

Sosyal medya dünyasının tanınan simaları olan Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek, yargı sürecinde dikkatleri üzerine çekiyor. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, aralarında 21 sanığın bulunması suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmaya devam ediliyor.

Tahliye Edilen Sanıklar İçin Yurt Dışı Yasağı

Mahkemede, Alisya Bahar Candan ve diğer 5 sanığın tahliyesine karar verilirken, yurt dışına çıkış yasağı uygulandı. Duruşmaya, sanıklar, avukatları ve müştekiler de katıldı.

Gülnihal Çiçek’in Savunması

Duruşma sırasında Gülnihal Çiçek, "Masum olduğumuzun anlaşılmış olduğuna inanıyorum. Kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum" diyerek duygularını ifade etti. Mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını dinleyip değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Tahliye Kararı Sonrası Duygusal Anlar

Mahkemeden çıkan tahliye kararıyla birlikte Gülnihal Çiçek, adliyedeki yakınlarını arayarak mutluluğunu paylaştı. Çiçek, medyaya yaptığı açıklamada, "Kardeşime sarılmak istiyorum" diyerek duygusal bir an yaşadı. Aynı zamanda, babası Hakan Candan da süreçle ilgili düşündüklerini dile getirerek, "Zor bir dönemdi, ama adaletin yerini bulacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İddianamenin Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 38 müşteki ve Candan kardeşlerin de arasında bulunduğu 21 sanık hakkında detaylar yer almakta. Örgüt liderleri Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun dolandırıcılık suçlarıyla bağlantılı olduğuna dikkat çekiliyor. Alisya Bahar Candan’a, 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu gelişmeler ışığında, Candan kardeşlerin yargılama süreci dikkatle takip ediliyor.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi. Gülnihal Çiçek, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı.