Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşlerin Yargılanma Süreci Devam Ediyor

Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in dahil olduğu 21 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Candan, yaşadığı zorlukları aktardı.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 20:35
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 20:35

Sosyal Medya Fenomenleri Candan Kardeşlerin Yargılanma Süreci Devam Ediyor

Sosyal Medya Fenomenlerinin Yargılanma Süreci

Candan kardeşlerin yargı süreci, Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etmekte. Sanıklar arasında yer alan Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek, "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlamalarıyla karşı karşıya. Duruşmaya bazı tutuklu sanıklar ve tutuksuz sanıklar katılırken, tanıkların ve avukatların da hazır bulunduğu belirtildi.

Alisya Bahar Candan'ın İfadeleri

Tutuklu sanık Alisya Bahar Candan, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, ailevi durumlarının ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti. "Ablamla beraber hapiste olmak aileme büyük zarar verdi. Para kazanamamaktayım. Psikolojik sağlığım bozuldu ve hastanede yattım," dedi.

Candan, dolandırıcılık suçları hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını ve ablasının ilişkisinin sadece Onur Apaydın'la olduğunu açıkladı. Geçmişte tanıştığı kişilerin eylemleriyle ne kadar ilgisi olduğunu ifade ederek, "Bu olayların iddia edildiği mekanların dışında yer almadım ve araba kullanmayı bile bilmiyorum," şeklinde konuştu.

Mahkeme Gelişmeleri

Mahkeme duruşması sırasında Candan, sosyal medyada paylaşımlarında kendini zengin göstermeye çalıştığını ve dolandırıcılıkla herhangi bir bağlantısının olmadığını mahkemeye bildirdi. Tutuklu sanığın, "Gönül rahatlığıyla hapse girdim ama hala serbest kalamadım," ifadeleri dikkat çekti.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, örgüt üyelerinin dolandırıcılık yöntemlerinin detayları ortaya konulurken, Alisya Bahar Candan hakkında 14 yıldan 44 yıla kadar hapis istemi yer aldı. Abla Gülnihal Çiçek'in cezası da 8 yıldan 24 yıla kadar değişebilirken, diğer sanıklar için farklı sürelerde ceza öngörüldüğü bildirildi.

Duruşmalar, adaletin tecellisi için devam edecek.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in (sağda) de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi.