Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşımda Bulunan Bir Kişi Gözaltına Alındı

Siber devriyeler, provokatif paylaşımlarda bulunan bir kişiyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanı'ndan açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 13:52
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 13:52

Sosyal Medyada Yanıltıcı Paylaşımda Bulunan Bir Kişi Gözaltına Alındı

Sosyal Medyada Provokatif Paylaşımlar Sona Eriyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinde yanıltıcı içerikler paylaşan bir şahsın gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekibi tarafından yapılan operasyonda, E.N.B. adlı bir çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri yayımlayan 18 yaşındaki T.D.'nin gözaltına alındığını bildirdi.

Provokatif Paylaşımlar Üzerine Açıklama

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Siber Daire Başkanlığı'nın, tehdit içeren görüntülerin incelediğini ve bu görüntülerin kurgu olduğunun tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, İzmir Emniyet Müdürlüğü, E.N.B. isimli çocuğu koruma altına alarak, ifade işlemleri için psikolog eşliğinde çalışmalara başladı.

Aziz Milletimize Uyarı

Bakan Yerlikaya, ''Aziz milletimizi sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara ve algı çalışmalarına karşı bir kez daha uyarmak istiyorum. Siber devriyelerimiz, bu tür paylaşımları gerçekleştirenlerin peşindedir ve onları teker teker yakalayacaktır.'' ifadelerini kullandı. Özetle, sosyal medya güvenliği için alınan önlemler artırılırken, halkı yanıltıcı içerilerle mücadele kararlılıkla devam etmektedir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, E.N.B. adlı çocuğun tehdit ve şantaja maruz kaldığı sözde görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan T.D. isimli 18 yaşındaki şahsın, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.