Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sri Lanka'nın Yeni İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Göreve Başladı

Aydın Özü, Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu olarak atandı. Tören, Kadıköy'deki yat kulübünde gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 21:26
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 21:26

Sri Lanka'nın Yeni İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Göreve Başladı

Sri Lanka'nın İstanbul Fahri Konsolosu Aydın Özü Resmen Atandı

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, İstanbul'da düzenlenen özel bir törenle Aydın Özüye "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni takdim etti.

Tören Detayları ve Katılımcılar

Kadıköy’deki bir yat kulübünde gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe, Sri Lanka'nın ilk Türkiye Büyükelçisi İskender Okyay, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, diplomatlar, iş dünyası temsilcileri, akademisyenler ve birçok değerli misafir katıldı. Törenin başlangıcında geleneksel Sri Lanka yağ lambası yakıldı ve bu geleneğin önemine dair bilgiler paylaşıldı.

Fahri Konsolos Aydın Özü'nün Açıklamaları

Büyükelçi Dissanayake'nin sunumu ile devam eden etkinlikte, Fahri Konsolos Aydın Özü, görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Özü, Türkiye ve Sri Lanka arasında köklü bir ilişki bulunduğunu vurgulayarak, "Sri Lanka'nın bağımsızlık kazandığı 1948 yılında resmi diplomatik ilişkiler kurulmuş; ancak büyükelçilikler ancak 2012 ve 2013 yıllarında açılmıştır. İstanbul Fahri Konsolosu olarak bu köklü ilişkileri daha da geliştirmekten memnuniyet duyuyorum" dedi.

İki Ülke Arasındaki İlişkiler

Dissanayake, Sri Lanka'nın artan popülaritesine dikkat çekerek, Colombo Limanı'nın 2024'ün ilk çeyreğinde dünyanın en hızlı büyüyen limanı olarak gösterildiğini belirtti. Özü, ayrıca Türkiye'deki diğer Sri Lanka Fahri Konsolosları ile iş birliği yaparak, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ve Sri Lanka vatandaşlarının çıkarlarını korumayı hedeflediğini ifade etti.

Geleneksel İkramlar ve Kapanış

Törende konuklara Sri Lanka'nın geleneksel lezzetleri ve Saf Seylan çayı sunuldu. Aydın Özü'nün ilk gününde gösterilen bu ilgi ve destek, iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayacak.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da...

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake (sol 3), İstanbul'da düzenlenen törenle Aydın Özü'ye (sağ 3) "İstanbul Fahri Konsolosu Atama Belgesi"ni sundu.