Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Stockholm'de Filistin'e Destek Gösterisi

İsveç'in başkenti Stockholm'de, ABD Büyükelçiliği önünde Filistin'e destek için protesto düzenlendi.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 20:02
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 20:02

Stockholm'de Filistin'e Destek Gösterisi

Stockholm'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

İsveç’in başkenti Stockholm'de, ABD’nin yerel büyükelçiliği önünde düzenlenen bir etkinlikte, Filistin'e destek için toplanan kalabalık, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Göstericiler Uyarıda Bulundu

Odenplan bölgesinde bir araya gelen katılımcılar, burada İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıların savaş suçu olarak kabul edilmesi gerektiğini vurguladı. Kalabalık, "Özgür Filistin, Özgür Gazze", "Soykırımı durdurun" ve "İsrail'e boykot" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemde Dikkat Çeken Sloganlar

"Gazze'de çocuklar öldürülüyor", "Filistin'e özgürlük" gibi sloganlar atan göstericiler, bu süreçte ABD’nin İsrail’in eylemlerine olan desteklerini de eleştirdi.

Dror Feiler'den Açıklamalar

Etkinlik sırasında AA muhabirine konuşan Dror Feiler, Yahudi bir aktivist olarak, "Filistinlilere desteğimizi göstermek için buradayız çünkü buna her zamankinden daha fazla ihtiyaçları var." açıklamasında bulundu.

1947 yılından bu yana devam eden Filistin mücadelesinin dünya tarafından görmezden gelindiğini vurgulayan Feiler, İsrail’in eylemlerinin soykırım olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti.

Netanyahu’nun Kongre Konuşmasına Tepki

Feiler, Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasına da değinerek, bunun "Kongredeki en utanç verici konuşma" olduğunu belirtti. Feiler, "O 54 dakikalık utanmaz yalanlarla dolu konuşmayı, birçok Amerikalı siyasetçi alkışladı." diyerek eleştirilerde bulundu.