Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Suudi Arabistan'ın Antik Kinde Krallığı Başkenti UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde

Kinde Krallığı'nın başkenti el-Fav arkeolojik alanı UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne eklendi.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 17:40

Suudi Arabistan'ın Antik Kinde Krallığı Başkenti UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde

Suudi Arabistan'ın El-Fav Arkeolojik Alanı UNESCO Listesine Girdi

Suudi Arabistan Kültür Bakanı Bedir bin Abdullah bin Ferhan, antik Kinde Krallığı’nın başkenti olan el-Fav’ın, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından "Dünya Mirası Listesi"ne dahil edildiğini duyurdu.

Bakan Ferhan, Suudi Arabistan’ın güneyindeki Vadi ed-Devasir kenti sınırlarında yer alan el-Fav arkeolojik alanının prestijli listeye katıldığını belirtti. Bu bilgi, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA aracılığıyla yayımlandı.

Ferhan, Hindistan’da gerçekleşen Dünya Mirası Komitesi'nin 46. oturumu sırasında bu gelişmenin müjdesini vererek, “Suudi Arabistan, el-Fav Arkeolojik Alanını insanlık mirası açısından olağanüstü bir kültürel değer olarak UNESCO’ya kaydetmeyi başardı.” şeklinde konuştu.

El-Fav’ın kaydedilmesi ile birlikte, Suudi Arabistan’dan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne toplamda 8 arkeolojik alan dahil edilmiş oldu. El-Fav Arkeolojik Alanı, 50 kilometrekarelik bir alanı kapsamakta ve 275 kilometrekarelik bir koruma alanı ile çevrilidir. Rubülhali Çölü ile El-Fav adı verilen dar bir koridor oluşturan Tuveyk Sıradağları’nın kesişim noktasında yer almaktadır.