Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı İçin Altyapıya Odaklanıyor

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlık adaylığında altyapının güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 10.10.2024 11:47
Güncelleme Tarihi: 10.10.2024 11:47

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı İçin Altyapıya Odaklanıyor

Taha Akgül, Altyapı Odaklı Güreş Vizyonunu Paylaştı

Türkiye Güreş Federasyonu'nun yaklaşan olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için adaylığını açıklayan olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, güreş sporunun altyapısını geliştirmenin öncelikli hedefi olduğunu belirtti.

Los Angeles 2028 Hedefi

Sivas'ın Zara ilçesindeki güreşçilerle buluşan Akgül, resmi açıklamalarında, Türk güreşinin geçmişten bugüne kadar olan başarılarına dikkat çekti. Son yıllarda, var olan altyapıyı daha da kuvvetlendirip 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na hazırlanmaları gerektiğini ifade etti.

Altyapı ve Kulüp Sayısının Artması

Akgül, güreş kulüplerine desteğin artırılmasının gerekliliğine vurgu yaparak, "Güreş kulüplerine daha fazla destek verilmesi lazım; bu, tüm sporun temelinde bir eksiklik." dedi. Genç sporcuların yeterli maddi destek alamaması nedeniyle sporu bırakma riskiyle karşılaştığını belirtti.

Kamp ve Turnuva Sayısında Artış

"Kamp sayılarımız yetersiz," diyen Akgül, daha fazla kamp ve turnuva düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca federasyon gelirlerinin artırılması için de çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Eğitim Merkezlerinin Önemi

Akgül, güreş eğitim merkezlerinin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, "Güreş eğitim merkezleri, başarının anahtarıdır; ancak mevcut durumda yeterince iyi değiliz," değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Güreş Federasyonu 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu 9 Kasım Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı ise 10 Kasım'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat...

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli sporcu Taha Akgül (solda), Sivas'ın Zara ilçesinde güreşçilerle bir araya geldi. Akgül'ün ziyaretine milli güreşçi Rıza Kayaalp de (sağ 2) eşlik etti. Akgül, AA muhabirine açıklamada bulundu.