Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent’te Başlıyor

TalentforBIZ kariyer etkinliği, Türk şirketlerini Özbek gençlerle buluşturacak.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 11:46
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 11:46

TalentforBIZ Kariyer Etkinliği Taşkent’te Başlıyor

Yarın Taşkent’te Düzenlenecek

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen TalentforBIZ kariyer etkinliği, 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede gerçekleştirilen 13. buluşmasını yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştiriyor.

Etkinliğin Detayları

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, Hyatt Regency Taşkent Otel'de, sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Gençlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Türk şirketleri ile Özbek gençlerini bir araya getirmeyi ve her iki ülkedeki kariyer fırsatlarından faydalanmalarını sağlama amacı güdüyor.

Katılımcı Şirketler ve Aktiviteler

Etkinlikte ASELSAN, Halkbank, Türk Hava Yolları gibi önde gelen Türk firmalarının yanı sıra Çalık Enerji, Koç İnşaat, ve Kontrolmatik gibi Özbekistan'da faaliyet gösteren Türk kuruluşları yöneticileri de yer alacak. Bu kapsamda söyleşiler, bilgilendirme oturumları ve mülakatlar düzenlenecek.

Genç Mühendisler İçin İstihdam Fırsatları

Etkinlik kapsamında ASELSAN ve Türksat, Özbek genç mühendislerin mülakatlarını gerçekleştirecek. Bu mülakatlar, Olmazor StarTUp Kuluçka Merkezi'nde yapılacak.

Ayrıca, TUSAŞ mühendisliği alanında eğitim vermek üzere genç mühendislerin başvurularını alarak ön görüşmeler gerçekleştirecek.

Gelecek Dönemdeki Etkinlikler

Etkinlikler, Türk devletleri ile insan kaynağı alanındaki iş birliğini artırmak hedefiyle bu yıl Özbekistan sonrası Bosna-Hersek, Kazakistan ve Kırgızistan'da devam edecek.

Yetenek Kapısı ile Kayıt Süreci

Kayıt işlemleri, Yetenek Kapısı, Türkiye'nin dijital kariyer platformu üzerinden gerçekleştirilmektedir. Ayrıca, katılımcıların profillerini Özbekçe, Türkçe ve İngilizce dillerinde eksiksiz doldurmaları önerilmektedir.

Daha fazla bilgi için resmi web sitesi talentforbiz.org ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13...

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin koordinasyonunda 2019'dan bu yana 9 farklı ülkede 13 kez gerçekleştirilen TalentforBIZ kariyer etkinliği, yarın Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Özbekistan'da dördüncüsü düzenlenecek etkinlik, yarın saat 09.00-17.00 saatleri arasında Hyatt Regency Taşkent Otel'de gerçekleştirilecek.