Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider'den Çorum'da Tarımsal Üretim Planlaması Tanıtımı

Bakan Yardımcısı Gizligider, Çorum'daki toplantıda yeni tarımsal destek modelleri ve üretim planlamalarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 20:08
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 20:08

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider'den Çorum'da Tarımsal Üretim Planlaması Tanıtımı

Tarımsal Üretim Planlaması ve Destek Modelleri Tanıtıldı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Çorum'da düzenlenen tanıtım toplantısında tarımsal üretim planlaması ve yeni destek modellerine dair bilgi verdi.

Öngörülebilirlik ve Planlama Üzerine Vurgu

Gizligider, "Sistemin en güzel yanı öngörülebilirlik. Artık kim ne yaparsa neyle karşılaşacağını biliyor olacak" ifadesini kullandı. Bu sistemin, Türkiye'de tarımın daha da gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Su ve Tarımsal Üretim İlişkisi

Konuşmasında su kaynaklarının önemine dikkat çeken Gizligider, "Konya'da çiftçiler bize 'Artık çektiğimiz su tuzlu ve sıcak geldi' dediler. Çiftçinin su çekmesi gelecekteki nesiller için sıkıntı yaratacak" dedi.

Desteklerin Artacağı Müjdesi

Yeni planlama ile desteklerin 3 kat, yer yer 4 kat artacağını aktaran Gizligider, "Bu ilçede bunları ekmeyin diyorsak, toprak bunu istemiyor demektir" ifadelerini kullandı.

Hibe ve Kredi Desteği

Gizligider, tarım hibe ve kredilerinin hangi bölgelerde üretilecek ürünlere yönelik verileceğini belirtirken, sözleşmeli üretimin de yaygınlaştırılacağını açıkladı.

Boş Tarlalarla İlgili Yeni Düzenleme

İki yıl boyunca işlenmeyen tarlaların devlet tarafından kiraya verileceğini kaydeden Gizligider, "Köy halkı öncelikli olacak şekilde araziler elektronik ihaleyle kiraya verilecek" dedi.

Desteğin Yükseltilmesi

Bitkisel üretim desteği olarak ekilen ürünlerde çiftçilere %100 mazot ve %50 gübre desteği verileceğini belirten Gizligider, ayrıca hayvancılıkta kadınlara ve gençlere yönelik desteklerin artırılacağını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek...

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destek Modelleri" tanıtım toplantısı için geldiği Çorum'da, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarını inceledi.