Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tat Gıda, 7. Dijital Tarla Günü'nde Çiftçilerle Buluştu

Tat Gıda, Dijital Tarla Günü etkinliğinde çiftçilerle bir araya gelerek tarımda dijitalleşmenin önemine vurgu yaptı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 15:55
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 16:03

Tat Gıda, 7. Dijital Tarla Günü'nde Çiftçilerle Buluştu

Tat Gıda, 7. Dijital Tarla Günü Etkinliğini Gerçekleştirdi

Tat Gıda, her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü etkinliğinin 7’ncisini gerçekleştirerek çiftçilerle buluştu. Bu organizasyon, çiftçi farkındalığını artırmayı ve tarım ekosistemine yenilikler eklemeyi amaçlıyor. Yeni Teknolojiler ve Çiftçi Katılımı

Etkinlikte, dijital tarım sensörleri, bitki besleme ve koruma ürünleri gibi çok sayıda inovatif çözüm sunuldu. 22 farklı firma ve üniversite, yenilikçi tarım teknolojilerini tanıtarak, toplamda 600 katılımcıya ulaştı.

Veysel Memiş'in Açıklamaları

Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Veysel Memiş, etkinlikte yaptığı konuşmada, tarım ve gıda sektörünün ülke için stratejik önemini vurgulayarak, “Sağlıklı nesiller, sağlıklı beslenme ile mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Memiş ayrıca, iklim değişikliğinin tarım üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek, tarımda kalite ve verimi artırmanın yalnızca teknoloji ve yeniliklerle mümkün olduğunu söyledi. Optimum sulama için yapay zeka destekli çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Gençleri Tarıma Çekmek İçin Çalışmalar

Sözleşmeli tarımın önemine dikkat çeken Memiş, gençleri tarıma çekmek için çeşitli eğitim projeleri geliştireceklerini ifade etti. “150 gencimize fırsatlar sunacağız.” diyen Memiş, çiftçiler için dijital dönüşüm programlarının süreceğini de sözlerine ekledi.

Tat Gıda, çiftçi farkındalığını artırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl...

Tat Gıda, çiftçi farkındalığını artırmak ve ekosistemin gelişimine destek olmak için her yıl düzenlediği Dijital Tarla Günü'nün 7'ncisini gerçekleştirdi. Şirketten yapılan açıklamada, Tat Gıda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Veysel Memiş'in etkinlikteki konuşmasına yer verildi.