Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Tavukların Duygusal Tepkileri: Kızarma ve Tüy Kabartma

Tavukların duygusal durumları kızarma ve tüy kabartma ile ilişkilendirildi. Yeni bulgular hayvancılık endüstrisinde kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 20:10
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 20:10

Tavukların Duygusal Tepkileri: Kızarma ve Tüy Kabartma

Tavukların Duygusal Durumları Belirlendi

Fransa'nın Tours Üniversitesindeki bilim insanları, tavukların korku ve heyecan anlarında kızardığını, huzurlu hissettiklerinde ise başlarındaki tüyleri kabarttıklarını ortaya çıkardı.

Araştırmanın Yöntemi

10 ticari çiftlikten ve 8 özel yetiştiriciden alınan tavuklar, çeşitli duygusal tepkilere neden olan durumlar esnasında gözlemlendi. Yemekle ödüllendirilme veya kucaklama gibi aktiviteler sırasında tavukların davranışları filme alındı.

Kızarma ve Tüy Kabartma

Görüntüler incelendiğinde, tavukların korku veya heyecan hissettiklerinde, yüzlerindeki tüyle kaplı olmayan açık derilerinin kızardığı belirlendi. Ayrıca, dinlenme ya da rahatlama anlarında başlarındaki tüyleri kabarttıkları görüldü.

Araştırmanın Önemi

Bu çalışma, kızarmanın tavukların ruh haliyle ilişkilendirilmesini sağlıyor. Bilim insanları, bu bulguların tavukların duygularını anlamak için yeni bir kapı açtığını ve hayvancılık endüstrisinde potansiyel olarak kullanılabileceğini aktardı.

Yayın Detayları

Araştırmanın detayları, "Plos One" dergisinde yayımlandı.