Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel'den Sert İsrail Tepkisi

Cüneyt Yüksel, İsrail'in Erdoğan'a yönelik açıklamalarını kınadı, uluslararası yargı vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 11:51
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 11:51

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yüksel'den Sert İsrail Tepkisi

Yüksel'den İsrail'e Sert Tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hedef alan tehdit içeren sosyal medya paylaşımlarına karşı sert eleştirilerde bulundu.

Hadisizliğin ve Ahlaksızlığın Sınırları

Yüksel, yaptığı açıklamada, “İsrail Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bu tehditvari açıklaması, en hafif tabirle hadsizlik ve ahlaksızlık olarak nitelendirilebilir,” ifadesini kullandı.

İsrail'in Suçları ve Mahkeme Süreci

Yüksel, uluslararası alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekerek, “Siyonist İsrail Devleti ve yetkilileri uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Netanyahu ve hükümeti, sanık sandalyesine oturacaklardır. Soykırımcı İsrailli yetkililerin sonu, tarihteki soykırımcılar gibi olacaktır” şeklinde konuştu.

Filistin ve İnsanlık İçin Mücadele

Yüksel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Filistinli kardeşlerine olan desteğinden ve uluslararası toplumun bu meseleye müdahale etmesinden rahatsız olduklarını belirterek, şu mesajı verdi: "Hiçbir güç kalbimizden Kudüs sevgisini sökemeyecektir. Hiçbir güç, İsrail'in barbarlıklarını tüm dünyaya anlatmamıza engel olamayacaktır. Biz inanıyoruz ki kazanan Filistin olacaktır, kazanan insanlık olacaktır."